,

Ζεμπίλης: Το μουσείο Αρέθουσας θα μετατρέψει τον τόπο σε πολιτιστικό κόμβο

Δημοπρατήθηκε πριν 10 χρόνια

14 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πριν 10 χρόνια και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου 2013 δημοπρατήθηκε το έργο της επισκευής και μετατροπής του βιομηχανικού κτιρίου της «Αρέθουσας» σε διαχρονικό μουσείο της Εύβοιας, με προϋπολογισμό 9.106.920 ευρώ.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σήμερα κατά την επίσκεψη του στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και τη συνάντηση του με τον κ. Δημήτρη Χριστοδούλου, αναπληρωτή προϊστάμενο της 23ης ΕΦΑ, αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός αυτό, όσο και στις επίμονες και συστηματικές προσπάθειες της δημοτικής του αρχής, ήδη από το 2007 για τη χρηματοδότηση και ωρίμανση των μελετών, προκειμένου να διασωθεί το διατηρητέο κτίριο, δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, και να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου της μετατροπής σε διαχρονικό μουσείο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και τελικά η δημοπράτηση του.

Σήμερα, με τον κ. Χριστοδούλου ο Βουλευτής Ευβοίας αντάλλαξε απόψεις για τη καλύτερη λειτουργία και προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου «Αρέθουσα», αλλά και όλων των μουσειακών χώρων στην Εύβοια, ώστε να διεισδύσουν περαιτέρω στη τουριστική αγορά, να αυξήσουν τους επισκέπτες και τα έσοδα τους, ενδυναμώνοντας παράλληλα τον ξεχωριστό τους ρόλο στην αφήγηση της ιστορίας, του πολιτισμού και της ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες. Ακολούθως, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη προσπάθεια αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης μνημείων, ώστε να αξιοποιηθεί το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Εύβοιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024