,

ΕΔΟΠ: ικανοποίησή για την επίλυση του ζητήματος της αδειοδότησης των πτηνοτροφικών μονάδων

Η ΕΔΟΠ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου

13 Απριλίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠ) εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την επίλυση του εξαιρετικά κρίσιμου ζητήματος της αδειοδότησης των πτηνοτροφικών μονάδων. Έστω και την τελευταία στιγμή, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τη σχετική τροπολογία του Ν. 4056/2012 ανακουφίζοντας εκατοντάδες επιχειρήσεις -αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους- που θα έρχονταν αντιμέτωποι με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες σε περίπτωση αρνητικής έκβασης.

Η ΕΔΟΠ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου που αντελήφθη εγκαίρως τη σοβαρότητα του ζητήματος και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, καθώς και τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά με τις γνώσεις του στη θετική αυτή κατάληξη. Τέλος, η ΕΔΟΠ, εκπροσωπώντας όλο τον κλάδο της πτηνοτροφίας, επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έγινε αποδέκτης της αγωνίας του κλάδου, κατανόησε το πρόβλημα και παρενέβη δραστικά και καταλυτικά ώστε να φτάσουμε στη λύση της πολυετούς εκκρεμότητας που ταλάνιζε τον κλάδο.

Ο κλάδος της πτηνοτροφίας, με δεδομένη αυτή την εξέλιξη, είναι πλέον σε θέση να προσχωρήσει με δυναμισμό και με αποτελεσματικότητα στις απαραίτητες επενδύσεις που θα ενισχύσουν την καινοτομία και την παραγωγικότητά του – στοιχεία που διαχρονικά τον καθιστούν σημαντικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024