,

Γ. Πούλου: Ερώτηση στη Βουλή για αποβιομηχάνιση της Βοιωτίας

Μπροστά στον κίνδυνο της αποβιομηχάνισης, είναι απαραίτητο ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Βοιωτία

1 Απριλίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και Οικονομικών, και την οποία συνυπογράφουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέδειξε η κ. Πούλου το θέμα της συνεχούς αποβιομηχάνισης που απειλεί τον νομό Βοιωτίας και το αναπτυξιακό του μέλλον.

“Είναι γνωστό ότι η Βοιωτία εμφανίζει μια πλασματική εικόνα ευημερίας στην κατάταξη για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, η οποία απέχει σημαντικά από το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά και τα πραγματικά ποσοστά ανεργίας της περιοχής.

Το κλείσιμο τριών πολυεθνικών βιομηχανιών (Schneider Electric, Pipelife και Tupperware Hellas) κατά την τελευταία τριετία, που στέρησε από τον νομό 500 περίπου θέσεις εργασίας, αλλά και η μείωση θέσεων εργασίας σε βιομηχανίες που συνεχίζουν να λειτουργούν, δημιουργούν μόνο ανησυχία και ανασφάλεια.

Εκτός από τις επικοινωνιακές υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για εξωστρέφεια, καινοτομία και βιομηχανική ανάκαμψη, η Βοιωτία χρειάζεται άμεσα λύσεις για τις θέσεις εργασίας που χάνονται, αλλά και σχέδιο αναπτυξιακής «αιμοδοσίας» αναφέρει η Βουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023