,

Κοινό αίτημα δύο παρατάξεων για συζήτηση θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έργα στον ποταμό Λήλα και επικαιροποιημένη μελέτη

1 Απριλίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Κοινό αίτημα ώστε να συζητηθεί το θέμα του ποταμού Λήλα θέτουν δύο παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εν όψη της επερχόμενης συνεδρίασης.

Ακολουθεί το κείμενο του αιτήματος.

Αξιότιμε κ. πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του προεδρείου Π.Σ. Στερεάς,

οι παρατάξεις μας «Στερεά Υπεροχής» και «Ελεύθερη Στερεά», σας ενημερώνουν ότι θα θέσουν προ ημερήσιας διάταξης, στη ερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου, το παρακάτω θέμα:

Ι. Έργα στον ποταμό Λήλα και επικαιροποιημένη μελέτη

Σύμφωνα με έγγραφα της υπηρεσίας σας, στα πλαίσια του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ & ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΘΑΛΕΙΑ») ΤΗΣ 08 & 09-8-2020» έχει ολοκληρωθεί μελέτη τροποποίησης, επικαιροποίησης και συμπλήρωσης της παλιάς μελέτης οριοθέτησης και των προτεινόμενων αντιπλημμυρικών έργων στην πεδινή κοίτη του Λήλαντα ποταμού.

Έχουμε στοιχεία ότι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς του Δημοσίου με σημαντικές αρμοδιότητες, δεν κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ή να εκφέρουν γνώμη σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα έργα που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται.

Καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της περιοχής, ζητάμε πληροφόρηση για την επικαιροποιημένη μελέτη καθώς και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών της Περιφέρειας για την έγκριση και αποδοχή της μελέτης καθώς και των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της.

Ζητάμε να υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν για το συγκεκριμένο θέμα όλες οι περιφερειακές παρατάξεις.

Με εκτίμηση,

Δ. Αναγνωστάκης                                      Α. Βούλγαρης

Επικεφαλής «Στερεάς Υπεροχής»    Επικεφαλής «Ελεύθερης Στερεάς»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023