Ο Άκης φτιάχνει υπέροχο trifle με το τσουρέκι που περίσσεψε

Δοκιμάσαμε και προτείνουμε

21 Απριλίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες τσουρέκι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
50-100 γρ. φραγκοστάφυλα
50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
50 γρ. καρύδια
Για το σερβίρισμα
ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζουμε σε δύο ποτήρια. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Μοιράζουμε το σιρόπι στα ποτήρια.
Στο ίδιο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια μους γιαουρτιού.
Βάζουμε από 2-3 κ.σ. από τη μους σε κάθε ποτήρι.
Μοιράζουμε από πάνω τα φραγκοστάφυλα, τα μούρα και τα καρύδια.
Σερβίρουμε με έξτρα ξύσμα πορτοκαλιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

25 Σεπτεμβρίου 2025