Πώς θα φτάσει και θα μοιραστεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Θα το παραλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης τo Μεγάλο Σάββατο από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

14 Απριλίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί ώρα 19:30 αύριο  Μεγάλο Σάββατο και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την εταιρεία AEGEAN AIRLINES που ανέλαβε την μεταφορά, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα με ειδική πτήση της  και εν συνεχεία με προγραμματισμένες, αλλά και όπου κριθεί απαραίτητο, έκτακτες ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, θα παραλάβει τo Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Σεπτεμβρίου 2026