Αιδηψός: Ο διάσημος προορισμός στη Β. Εύβοια είναι πολλά περισσότερα από τα λουτρά του

Εμπειρίες- έκπληξη που αξίζει να βιώσετε – Δείτε τις φωτογραφίες

4 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Αν και οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την Αιδηψό με τις διάσημες ιαματικές πηγές της, η μεγαλύτερη πόλη στη Βόρεια Εύβοια έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει στους επισκέπτες της. Και το αποδεικνύει, μάλιστα, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς πρόκειται για έναν προορισμό παντός καιρού και εποχής.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός που κατά το παρελθόν έχει προσελκύσει σπουδαίες και διάσημες προσωπικότητες ανάμεσα στις οποίες οι Ουίνστον ΤσώρτσιλΓκρέτα Γκάρμπο και Μαρία Κάλλας.

Η Αιδηψός, λοιπόν, είναι ένα ολοζώντανο μέρος με πολλά νεοκλασικά κτίρια, που αποπνέουν έναν αέρα νοσταλγικό, σύγχρονες επιχειρήσεις, εστιατόρια και ταβέρνες και αξιόλογα ξενοδοχεία που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και αναδεικνύουν την Αιδηψό σε προορισμό για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα λουτρά της Αιδηψού

Οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών πηγών της Αιδηψού είναι, ήδη, γνωστές από την αρχαιότητα, καθώς υπάρχουν αναφορές σε αυτές στα έργα του Πλούταρχου, του Στράβωνα, του Αριστοτέλη και άλλων.

Στο υδροθεραπευτήριο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ιαματικά λουτρά, τόσο στην εξωτερική όσο και στις εσωτερικές πισίνες και λουτρά, καθώς και να θαυμάσει την αρχαιολογική συλλογή, με ευρήματα από τις ανασκαφές στη γύρω περιοχή.

Οι πηγές της Αιδηψού είναι περισσότερες από 80 και η θερμοκρασία του νερού τους ξεκινάει από περίπου 70 βαθμούς. Από αρχαιολογικά ευρήματα έχει διαπιστωθεί πως ο χώρος από όπου αναβλύζουν τα νερά είχε κινήσει το ενδιαφέρον των πρώτων προϊστορικών ανθρώπων.

Η Αιδηψός στη μυθολογία

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μυθολογία η Αιδηψός αποτέλεσε δώρο του Ηφαίστου στην Αθηνά, για να μείνει πάντα νέα. Η ιστορία λέει ότι ο Ήφαιστος χτύπησε τη γη με το σφυρί του, όταν η θεά Αθηνά του το ζήτησε ως χάρη, προκειμένου να έχει θερμά λουτρά για να μένει πάντα υγιής. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, Ρωμαίοι αυτοκράτορες και στρατηγοί καθιέρωσαν την Αιδηψό σε αγαπημένο τους θέρετρο.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023