,

Ακάρ: Ζητά συνεκμετάλλευση

Προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα

25 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Νέες προκλήσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζητά το διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείο, ενώ προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Εμείς ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μοιραστούμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δυο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά.

Aυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε. Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή.»

Ερντογάν για οικονομία: Αν θέλει ο Θεός…

Νέα επίκληση στις ανώτερες δυνάμεις από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι παίρνει οδηγίες από τον Θεό, αυτή την φορά για την τουρκική οικονομία.

Ο Ερντογάν ανέφερε: «Αυτοί της αντιπολίτευσης παίρνουν οδηγίες από τους τρομοκράτες που είναι στο όρος Καντίλ. Απο τους τρομοκράτες. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό μας. Αυτή είναι η διαφορά μας. Μέχρι σήμερα έτσι κάναμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Σε όσους θέλουν να παραδώσουν την οικονομία της χώρας μας στους τοκογλύφους του Λονδίνου και στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο λαός μας τους απάντησε και τους είπε ‘Άντε από εδώ, να φύγετε’».

Και συμπλήρωσε: «Όταν ήμουν πρωθυπουργός κάποια στιγμή τα συναλλαγματικά μας αποθέματα τα είχαμε φτάσει μέχρι και τα 135 δισ δολάρια. Αν θέλει ο Θεός θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, διότι είμαστε αποφασισμένοι».

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024