Από τα Άγραφα ο Θωμάς Νταβαρίνος… σε κορυφή των Ιμαλαΐων

Το πέτυχε! Τα Άγραφα ακούστηκαν στα ακούστηκαν στα Ιμαλάια

19 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων και ο Πρόεδρος του Θωμάς Νταβαρίνος, συνεχίζουν να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις.

Αντιμέτωπος ακόμα και με τον θάνατο, ο Ευρυτάνας Θωμάς Νταβαρίνος, κατάφερε και έφτασε στο Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων κατακτώντας την 7η υψηλότερη κορυφή του κόσμου στα 8.167 μ.
Το μοναδικό κίνητρο για αυτό το ριψοκίνδυνο εγχείρημα του Θωμά, δεν ήταν η δόξα και η φήμη αλλά μόνο η αγάπη του για τα βουνά και για τον τόπο του, αφού ήθελε να ακουστούν τα περήφανα Άγραφα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, αλλά κ η επιθυμία του να ολοκληρώσει το ανεκπλήρωτο όνειρο του φίλου του ορειβάτη και φίλου των Αγράφων αείμνηστου Αντώνη Συκάρη που σε αυτό το βουνό άφησε την ζωή του.
“Ένα ιστορικό ορειβατικό κατόρθωμα που κάνει όλους τους Αγραφιώτες να αισθανόμαστε υπερηφάνεια βλέποντας τη σημαία των Αγράφων τόσο ψηλά να κυματίζει. Θερμά συγχαρητήρια Θωμά.
Σε ευχαριστούμε που μέσα από τη βαθιά, τη σωστή και ολοκληρωμένη γνώση σου για την ορειβασία, παίρνεις στην “πλάτη” σου τα ‘Αγραφα και εμάς μας ταξιδεύεις κ μας κάνεις περήφανους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και βουνό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024