Έγιναν τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών (φωτογραφίες)

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών

12 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή, 12 Μαΐου το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στην Παραλία Ραχών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Φώτης Σερέτη, εκπροσώποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πατέρες της Εκκλησίας, εκπροσώποι Υγειονομικών Υπηρεσιών και στελέχοι των Κτιριακών Υποδομών.

Στα εγκαίνια παρέστη επίσης σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και πλήθος κόσμου, που τίμησαν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση, όπου ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή και τις όμορες κοινότητες παραδόθηκε στους δημότες της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αναμένεται να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο αριθμό δημοτών, αλλά και επισκεπτών της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η Παραλία Ραχών αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ήταν σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία, αλλά με ουσιαστική προσπάθεια, ισχυρή βούληση και την αγαστή συνεργασία Δήμου και Κυβέρνησης, και ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών, τις Κτιριακές Υποδομές και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, παραδόθηκε σήμερα στην τοπική κοινωνία ένα Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο «στολίδι» για τον Δήμο Στυλίδας, αλλά και για ολόκληρο το Νομό Φθιώτιδας. Να σημειωθεί ότι η υγειονομική αυτή δομή αποτελεί την αρτιότερη δομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Δήμος Στυλίδας όχι μόνο θωρακίζεται με υγειονομικά έργα που κάνουν εύκολη και ασφαλή τη ζωή των δημοτών, αλλά και με έργα που δημιουργούν λόγους για να επισκέπτονται κάτοικοι άλλων περιοχών καθημερινά τον δήμο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά και την οικονομία του.

“Κάθε φορά που παραδίδουμε στους δημότες μας ένα σημαντικό έργο, γεμίζουμε με βαθιά ικανοποίηση γιατί οικοδομούμε ένα δήμο σύγχρονο, ανθεκτικό και ασφαλή, όπως τους είχαμε υποσχεθεί.

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Agroinvest, κ. Γιάννη Βογιατζή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Στεργιάδη, για την προσφορά τους στην παροχή ολόκληρου του εξοπλισμού του βιοχημικού και αιματολογικού εργαστηρίου, αλλά και για τη γενικότερη στήριξη και προσφορά τους στο Δήμο Στυλίδας όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν για την επίτευξη του τόσο δύσκολου, αλλά ταυτόχρονα φιλόδοξου στόχου”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024