Εγκαινιάζεται ο Ι. Ναός του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Δείτε το πρόγραμμα

5 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μετά την ανέγερση και την έναρξη λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδος, το νοσηλευτικό αυτό συγκρότημα απέκτησε και τον απαραίτητο για τις πνευματικές ανάγκες των νοσηλευομένων, των συνοδών τους, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού Ιερό Ναό, επ´ ονόματι των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος.

Ο Ι. Ναός που ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδος, ανηγέρθη με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως και προσφορές ευσεβών Χριστιανών και με πολλές φροντίδες του πρώην Διοικητού κ. Ευαγγέλου Χατζημαργαρίτη και της Διοικούσης Επιτροπής του Παρεκκλησίου του Νοσοκομείου, υπό την προεδρία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου.

Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου, πρόκειται, να τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 6:30μ.μ., στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, θα λάβει χώρα η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, τα οποία θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και θα κατατεθούν στην Αγία Τράπεζα του Παρεκκλησίου. Εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στις 6:30π.μ. θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου. Στις 8:00 θα τελεσθεί η ιερά Τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και έπειτα η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024