Εκπαιδευτικά προγράμματα Safe Water Sports από το Λιμεναρχείο Στυλίδας

«ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

15 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Safe Water Sports, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, ανέλαβε την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Το Λιμεναρχείο Στυλίδας κατόπιν σχετικής διαταγής προγραμμάτισε και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου, φέροντας τον τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

Κύριο μέλημα των βαθμοφόρων του Λιμεναρχείου είναι η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών από τις μικρές κιόλας ηλικίες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητας Λ/Χ Στυλίδας, καθώς και από τα Λιμενικά Τμήματα Υπαγωγής αποτελείται από διαδραστική και οπτικοακουστική παρουσίαση με φιγούρες ηρώων της Disney και άλλων παιδικών ηρώων κινουμένων σχεδίων, αλλά και αθλητών οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια.

Στο τέλος κάθε παρουσίασης βαθμοφόροι Υπηρεσίας και εκπαιδευτικό προσωπικό πραγματοποιούν συζήτηση με τους μαθητές για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο.

Για τυχόν πληροφορίες επί των προγραμμάτων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Λιμεναρχείο Στυλίδας, Καλόγηρος Στυλίδας, 35300 Στυλίδα τηλ.: 2238022329 e-mail: stylida@hcg.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024