Επιστημονικό Συνέδριο σε Χαλκίδα και Ψαχνά από το ΕΚΠΑ

 Ενέργεια Υλικά και Φυσικοί Πόροι - Energy, Materials and Natural Resources, Χαλκίδα-Ψαχνά 11 & 12 Μάϊου 2023

5 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: Ενέργεια, Υλικά και Φυσικοί Πόροι Energy MAterials and NATural rEsources (EMANATE) διοργανώνεται από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με την υποστήριξη του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ενέργειας ΕΚΠΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, 11 Μαΐου 2023 και Ψαχνά, Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ 12 Μαΐου 2023.

Το EMANATE στοχεύει να συγκεντρώσει ειδικούς από τον ακαδημαϊκό χώρο, την βιομηχανία και τους διοικητικούς οργανισμούς ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις στο τομέα της ενέργειας, των υλικών και των φυσικών πόρων.
Η διεθνής επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου παρέχει μια πλατφόρμα για τους ερευνητές και τους επαγγελματίες ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, να μοιραστούν γνώση και να διερευνήσουν πιθανά πεδία συνεργασίας ώστε να συμβάλουν στο βιώσιμο μέλλον με έμφαση στην έρευνα, τις τεχνολογίες αιχμής και τις αναδυόμενες τάσεις.

Πρόκειται για μια επιστημονική εκδήλωση που αφορά στον τομέα της ενέργειας, των υλικών και των φυσικών πόρων υπό το πρίσμα της καινοτομίας και της κυκλικής οικονομίας.

Τη 2η ημέρα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ, Συγκρότημα Ευρίπου, Ψαχνά Ευβοίας, μεταξύ των επιστημονικών ανακοινώσεων θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημερωτική δράση για την Διάβρωση και Προστασία με παρουσιάσεις από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΔΕΗ και Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης καθώς και λοιπούς φορείς.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πρόγραμμα διαθέσιμο online https://conferences.uoa.gr/event/68/page/462

Ιστοσελίδα του συνεδρίου:
https://conferences.uoa.gr/event/68/
https://conferences.uoa.gr/e/EMANATE

Προβολή μέσω ΕΚΠΑ:
https://hub.uoa.gr/emanate-conference/
https://lcmt.core.uoa.gr/news_and_events/view_event/synedrio_me_titlo_energy_materials_and_natural_resources_emanate_apo_to_ergastirio_chimeias_kai_t/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023