,

Γέμισε μελωδίες στην αποχαιρετιστήρια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λαμίας

Η τελική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λαμίας για τo σχολικό έτος

18 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μια συναρπαστική, μοναδική μουσική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στην αποχαιρετιστήρια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λαμίας στο φινάλε της σχολικής σεζόν. Μελωδίες, δεξιότητες και αρμονία από τα μουσικά σύνολα που «ταξίδεψαν» το κοινό σε ένα ηχητικό πανόραμα υψηλού επιπέδου.  

Η τελική συναυλία του Μουσικού Σχολείου με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, για τη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία, συνδυάζοντας τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και τις άριστες επιδόσεις τους στα μαθήματα, αποσπώντας δικαιολογημένα το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Την απολαυστική μουσική εκδήλωση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος και Δημήτρης Μπεσλεμές, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Ευμορφία Ρουποτιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Στασινός καθώς και πλήθος πολιτών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων εξήρε την πολυετή προσφορά του απερχόμενου Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λαμίας Νίκου Τζήμα που ανέβασε το επίπεδο της σχολικής μονάδας που κοσμεί καλλιτεχνικά και μαθησιακά την περιοχή αλλά και το πανελλήνιο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διευθυντή Οδυσσέα Γκοτζαμάνη, ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων ανέφερε χαρακτηριστικά στο σύντομο χαιρετισμό του: «Η μουσική εκπαίδευση διαχρονικά, κατέχει σπουδαία θέση στην Ελλάδα. Τα Μουσικά Σχολεία, από την ίδρυσή τους μέχρι και σήμερα, στοχεύουν στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών τους προσφέροντας μια γενικότερη αισθητική παιδεία, ενώ παράλληλα, αποτελούν εστίες πολιτισμού, αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή του τόπου.

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, με πορεία 21 χρόνων, διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικό εκδηλώσεων και σημαντικών διακρίσεων σε πολλούς διαγωνισμούς, κάνοντας όλους εμάς να καυχόμαστε για τα παιδιά μας.

Σήμερα, όπως κάθε χρόνο γιορτάζει το Σχολείο.

Όμως δεν γιορτάζει μόνο το σχολείο.

Γιορτάζουν πρωτίστως όλοι οι μαθητές που φοίτησαν και φοιτούν εκεί και, που αποτελούν παραδείγματα δημιουργικότητας και ευαισθησίας. Γιορτάζουν οι οικογένειες όλων των μαθητών, οι οποίες στηρίζουν τα βήματα των παιδιών τους. Γιορτάζουν οι εκπαιδευτικοί, που με ισχυρή θέληση μεταδίδουν τις γνώσεις αλλά και την αγάπη για τις Τέχνες, την αλληλεγγύη, τη γόνιμη συνεργασία, τη θέληση για πρόοδο και την ομαδικότητα. Γιορτάζει η Μουσική, η οποία αποτελώντας την κεντρική κατεύθυνση του Σχολείου, καλλιεργεί ένα δυναμικό και ταυτόχρονα ζεστό κλίμα εντός αυτού, το οποίο μεταδίδεται σε όλη την πόλη, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα όλων μας. Για όλη αυτή την ανιδιοτελή προσφορά, επιτρέψτε μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Όμως επιτρέψτε μου να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Διευθυντή και να ευχαριστήσω τον Νίκο Τζήμα, τον άνθρωπο που ταύτισε την πορεία του στην εκπαίδευση με το Μουσικό Σχολείο. Μεγάλη η προσφορά του που ανέβασε το επίπεδο της σχολικής μονάδας και κοσμεί καλλιτεχνικά και μαθησιακά την περιοχή αλλά και το πανελλήνιο. Τους είμαστε όλοι ευγνώμονες. Θα ευχηθώ από καρδιάς σε όλους να συνεχίζετε με το ίδιο κέφι και μεράκι το πολυσήμαντο έργο σας, σημειώνοντας προόδους στη ζωή σας. Στο νέο Διευθυντή Οδυσσέα Γκοτζαμάνη, εύχομαι καλή δύναμη και  επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Εμείς, σαν Δήμος Λαμιέων, θα είμαστε δίπλα σας όποτε μας χρειαστείτε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024