Γιορτάζει ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα

Πανήγυρη και των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

12 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τοπική πανήγυρη στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαΐου 2023, σε ανάμνηση της κατάθεσης αποτμήματος εκ των λειψάνων εκ των λειψάνων του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, που είναι και ο Πολιούχος της έδρας του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Το πρόγραμμα της πανήγυρης:

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 – Παραμονή Γιορτής

06.00 μ.μ. Έναρξη του Πολυαρχιερατικού – Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και συγχοροστατούντων: Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και του Σεπτού ημών Ποιμενάρχου Σεμασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ, ο οποίος και θα τελέσει τον Αγιασμό, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου της πατρίδας μας, αφού η Λουτρόπολή μας βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο αυτής, και ωσαύτως θα τελέσει τα Θυρανοίξια του συγκροτηθέντος, σε χώρο του Μητροπολιτικού μας Ναού, Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου. Μετά ταύτα θα ακολουθήσει Λιτανεία της Εικόνας και του Ιερού αποτμήματος εκ των λειψάνων του πολιούχου μας Αγίου Παντελεήμονος και της Εικόνας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, με τη συνοδεία φιλαρμονικής.

Πέμπτη 18 Μαΐου – Ημέρα Γιορτής

07.00 π.μ. Έναρξη της ακολουθίας του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, και θα ακολουθήσει η τέλεση της πρώτης Πολυαρχιερατικής και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο Νέο Παρεκκλήσιο του Οσίου Βησσαρίωνος, συλλειτουργούντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και Φθιώτιδος κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ. Στις τελετουργίες θα συμμετέχει και ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος – Υπάτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024