,

Κτηνοτροφία του μέλλοντος στη Βοιωτία

Θα ακολουθήσουν 3 ενημερωτικές ημερίδες με τους κτηνοτρόφους μας σε Λιβαδειά, Θήβα και Αλίαρτο

4 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, παρουσία του καθηγητή και Διευθυντή του Eργαστηρίου Γεωργικών Εφαρμογών Αγροτικών Συστημάτων και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κουτσούρη Αλέκου, συνεργάτη του Γ.Π.Α. Στουπή Νικολάου, της Διδάκτωρ του Γ.Π.Α., Ελένης Ζαρόκωστα και της Προϊσταμένης της ΔΑΟΚ της Π.Ε.Β. Μάμαλη Παναγιώτας.

Θα ακολουθήσουν 3 ενημερωτικές ημερίδες με τους κτηνοτρόφους μας σε Λιβαδειά, Θήβα και Αλίαρτο.

«Μια άριστη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινήσαμε εδώ και έξι περίπου μήνες, για την κτηνοτροφία του μέλλοντος στη Βοιωτία. Γνωρίζοντας ότι η κτηνοτροφία και δη αιγοπροβατοτροφία παίζει έναν σπουδαίο ρόλο στο παραγωγικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, 162.000 περίπου αιγοπρόβατα, ζωικό κεφάλαιο με μέση αποδεκτή ετήσια παραγωγικότητα 200.000 αμνοερίφια, προχωρήσαμε σε μία διαγνωστική μελέτη η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά και πρακτικά τους κτηνοτρόφους της περιοχής ευθύνης μας, για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεών μας.

Στόχος μας να αποτελέσει βάση και μόχλευση χρηματοδοτικών εργαλείων καθώς και διάχυση καλών πρακτικών στους κτηνοτρόφους μας. Ετοιμαζόμαστε για το αύριο της κτηνοτροφίας στη Βοιωτία», τόνισε στις δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024