,

Η Λαμία γιορτάζει: Από σήμερα τρεις μέρες αφιερωμένες στον Αθ. Διάκο (πρόγραμμα εκδηλώσεων)

«Ύμνος στην αθανασία»: Τριήμερο τιμητικών εκδηλώσεων

12 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Άνοιξη ήταν όταν ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανασίου Διάκου έγινε η αφορμή να «ανθίσει» όσο ποτέ άλλοτε στις ψυχές των επαναστατών, η ανάγκη για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Κι αυτό γιατί η μαρτυρική θυσία και η ηρωική απάντηση του Διάκου μπροστά στο θάνατο ήταν το μεγαλύτερο όπλο για τον αγώνα της Απελευθέρωσης …«Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω».

Φέτος, για πρώτη χρονιά ο Ύμνος στην αθανασία θα αντηχήσει και θα ανταμώσει τον Ήρωα Αθανάσιο Διάκο, που με το αίμα του έδωσε στην ελευθερία την αληθινή πραγμάτωσή της και διεμήνυσε σε όλες τις επόμενες γενιές το σθένος με το οποίο πρέπει να πολεμούν για τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ιστορία τους.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον ήρωα μας και θέλοντας να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της μοναδικής αυτής θυσίας του για τα μεγάλα ιδανικά, σας προσκαλούμε όλους να έρθετε μαζί μας στο τριήμερο ταξίδι των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αθανασίου Διάκου, το οποίο μέσα από τη δική σας συμμετοχή θα λάβει όλη τη μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει στον Εθνομάρτυρα του τόπου μας, διατηρώντας άσβεστο το ηρωικό ιδεώδες και μεταλαμπαδεύοντας το στη νέα γενιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023