Λαμία: ημερίδα – «Η εξίσωση της ζωής στη σκακιέρα της καθημερινότητας»

Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας Ε.Σ.Σ.Κ.Ε

6 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. συνδιοργανώνει ημερίδα με τίτλο:
«Η εξίσωση της ζωής στη σκακιέρα της καθημερινότητας».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 18:00 στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» και την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 στις 16:00 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.
Απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους πολίτες.
Θα συζητηθούν θέματα όπως η συσχέτιση των μαθηματικών με το σκάκι, ο ρόλος των μαθηματικών στην ανάλυση των κινήσεων του σκακιού, η επίδραση του σκακιού στην ανάπτυξη των μαθηματικών ικανοτήτων, προβληματισμοί της εποχής μας και παιδαγωγικά θέματα.
Επιπλέον, θα υπάρξουν εισηγήσεις στον τομέα των μαθηματικών και του σκακιού ως εκπαιδευτικού εργαλείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών.
Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Τμήματος Μαθηματικών, της Ομάδας Σκακιού του Πανεπιστημίου μας και της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας και έχει σκοπό να φέρει κοντά εκπαιδευτικούς, μαθητές και λάτρεις των μαθηματικών και του σκακιού.
Στη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της λογικής και της σκέψης τους, να εξερευνήσουν
περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο πεδίων και να ανακαλύψουν πώς η ανάπτυξη δεξιοτήτων στο σκάκι και στα μαθηματικά μπορεί να συνδυαστεί και να προσφέρει διεξόδους στην καθημερινότητα ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024