Με επιτυχία η εκδήλωση «Καν’ το σωστά» στη Λιβαδειά (φωτογραφίες)

Εκδήλωση με τίτλο «Καν’ το σωστά» στο 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς»

24 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Καν’ το σωστά» από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού με την επωνυμία Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2023, στο χώρο του σχολείου, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της 3ης τάξης του Γυμνασίου, για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, δεδομένου πως οι αιτίες των οδικών ατυχημάτων είναι γνωστές και είναι δυνατόν να αποφευχθούν.
Η επιμόρφωση των μαθητών στο θέμα της οδικής ασφάλειας, έγινε με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικού στην Ελλάδα, ο οποίος καθιστά την επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση άμεση και αποτελεσματική με βιωματικό τρόπο.
Πρόκειται για βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο (Ειδικά γυαλιά προσομοίωσης κατανάλωσης αλκοόλ και ψυχοφαρμάκων, προσομοιωτής πρόσκρουσης, προσομοιωτής ανατροπής οχήματος, συσκευή Μέτρησης Χρόνου Αντίδρασης και Απόστασης Ακινητοποίησης).
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση συμμόρφωσης με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, και εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας, ώστε να επιτευχθεί μείωση των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας και αποφυγή απώλειας περισσότερων ανθρώπινων ζωών, καθώς στη χώρα μας τα τροχαία αποτελούν την 1η αιτία θανάτου για τους νέους 15-29 ετών και την 3η αιτία θανάτου για την παραγωγική ηλικία των 30-44 ετών.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» συστάθηκε στις 12 Μαΐου 2005. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ) και Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ (UN Consultative Status) για θέματα οδικής ασφάλειας. Το Ινστιτούτο έχει τιμηθεί για το έργο του με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, συνεχάρη όλους για τη πρωτοβουλία της δράσης, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι πάντα αρωγός και υπερασπιστής όλων αυτών των ενεργειών. Ακόμη, ο κ. Ταγκαλέγκας ανέφερε ότι «σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη του Πάρκου Άθλησης στη Λιβαδειά, όπου συμπεριλαμβάνει και το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στοχεύοντας στην σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας. Οφείλουμε ως γονείς και ως πολίτες, να δώσουμε το μήνυμα στα παιδιά μας ότι μόνο μια στιγμή αφέλειας, επίδειξης ή λάθος συλλογισμού, μπορεί να οδηγήσει τη ζωή μας σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα ή ακόμη και στο θάνατο, γι’ αυτό τα εκπαιδεύουμε σωστά με βάση τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας».
Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024