Ν. Ρωμανός: Μιλάνε για ελευθερία του τύπου, εκείνοι που παρεμβαίνουν live σε εκπομπή για να «μαλώσουν» δημοσιογράφους για τις θέσεις τους

O κ. Ρωμανός διατύπωσε το ερώτημα αν σε αυτές τις κυβερνήσεις της δεξιάς συμπεριλαμβάνουν και τον κ. Καμμένο

7 Μαΐου 2023

του/της Newsroom

«Εμείς είμαστε σταθερά επί της αρχής υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Πολύ περισσότερο σε αυτή τη συγκυρία, με αυτή τη διεθνή αβεβαιότητα και αυτές τις κρίσεις. Σε μια στιγμή που έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα στη σωστή κατεύθυνση, έχουμε χαράξει μια πορεία με συγκεκριμένα αποτελέσματα και αυτά θέλουμε να συνεχίσουμε», ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ERTNEWS στο πλαίσιο εκπομπής με θέμα τις εκλογές του 2023.

Σχολιάζοντας τις θέσεις και τον προγραμματικό λόγο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε, ότι «δεν έχει ξεκάθαρη θέση σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για το αύριο του τόπου, όπως για παράδειγμα στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Σε σχόλιο για τις κυβερνήσεις της δεξιάς που έκανε η κ. Χατζησοφιά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρωμανός διατύπωσε το ερώτημα αν σε αυτές τις κυβερνήσεις της δεξιάς συμπεριλαμβάνουν και τον κ. Καμμένο. «Στις ακροδεξιές συμμαχίες βάζετε και τον κ. Καμμένο; Είναι ένα κεφάλαιο που το ανοίγω γιατί ακούω για προοδευτικές συγκυβερνήσεις. Η μόνη φορά που κυβέρνησε και συγκυβέρνησε ο κ. Τσίπρας ήταν με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο», δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός.

Σε αναφορές που έγιναν σε άλλες χώρες ο κ. Ρωμανός ξεκαθάρισε το εξής: «Μια σημαντική διαφορά είναι πως σε αυτές τις χώρες για να σχηματιστεί κυβέρνηση μεσολαβούν μέχρι και μήνες μετά τις εκλογές. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί είναι μια επίπονη διαδικασία το να δημιουργηθεί μια κοινή βάση, να συμφωνήσουν σε 5 πράγματα για να κυβερνηθεί η χώρα. Εδώ αυτό απαγορεύεται συνταγματικά. Πρέπει κάποιες μέρες μετά τις εκλογές να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση».

«Υπάρχουν πράγματα στα οποία συμφωνούμε όλοι, όπως ότι χρειάζεται μεγαλύτερη τόλμη στις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Και όταν μιλάμε για αξιολόγηση, είμαστε οι πρώτοι που το έκαναν πράξη στην παιδεία. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη σε όλα τα πεδία του Δημοσίου. Πώς θα γίνει όμως αυτό με μια κυβέρνηση στην οποία τα κόμματα που συμμετέχουν δεν έχουν καταστήσει σαφές αν θέλουν κυβέρνηση ανοχής, ηττημένων, ή κυβέρνηση με πρόγραμμα Δήμητρα; Αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά θα έχεις πολύ λιγότερη τόλμη και πολλούς περισσότερους συμβιβασμούς, άρα λιγότερη στοχοπροσήλωση και λιγότερα αποτελέσματα», ανέφερε.

Από την άλλη, ο Νίκος Ρωμανός τόνισε: «Εμείς έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Είναι χειροπιαστό ότι μειώθηκαν 50 φόροι, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και ο μέσος μισθός, κερδίσαμε 300.000 θέσεις εργασίας. Όπως χειροπιαστή είναι και η ψηφιακή επανάσταση. Αυτά πρέπει να συνεχίσουμε. Όλα αυτά για να συνεχίσουν απαιτούν αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη και την τόλμη να τα προχωρήσει».

Για το περιστατικό με την παρέμβαση της κ. Τσαπανίδου στο αέρα του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου επισήμανε: «Είναι πρωτόγνωρη εικόνα να παρεμβαίνει live στον αέρα σε κανάλι εθνικής εμβέλειας εκπρόσωπος κόμματος για να “μαλώσει” δημοσιογράφο και πρώην συνάδελφό της δημοσιογράφο-παρουσιάστρια αλλά και το κανάλι που τους φιλοξενούσε, γιατί ακούστηκαν απόψεις ενός δημοσιογράφου και γεγονότα. Αυτό, εκτός από το ότι καταδεικνύει πόσο υποκριτικά είναι όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν κατάταξή μας στην ελευθερία τύπου σε λίστα που εμφανιζόμαστε κάτω από αφρικανικές δικτατορίες, είναι και σε συνέχεια του νόμου Παππά, για τον οποίο καταδικάστηκε και μέσω του οποίου ήθελαν να χειραγωγήσουν τα Μέσα ενημέρωσης».

Τέλος αναφερόμενος στην ενόχληση της κ. Τσαπανίδου, για την αναφορά ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τρομοκράτες», θύμισε τις δηλώσεις Δρίτσα και Μπαλαούρα ότι “κανέναν δεν τρομοκράτησε η 17Ν” και υπηρετούσε “ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου” αντίστοιχα, καθώς και τις διαδηλώσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Κουφοντίνα, αλλά και τα 5 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπέρ των τρομοκρατών της 17Ν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024