,

O Μπάιντεν «καλοπιάνει» τον Ερντογάν

«Δεν νομίζω πως η Δύση είναι δίκαιη απέναντί σας»

31 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνομιλία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν φέρνει στο φως η εφημερίδα Hürriyet. Οι ατάκες Μπάιντεν σύμφωνα με τις αποκαλύψεις φέρεται να εξέπληξαν ακόμα και τους συνεργάτες του Ερντογάν

Αποκαλυπτικά στοιχεία από την τηλεφωνική συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/5), έδωσε η εφημερίδα Hürriyet, μέσω της ανταποκρίτριάς της, στην Άγκυρα.

«Η συνομιλία του Μπάιντεν με τον Ερντογάν εξέπληξε ακόμη και την αντιπροσωπεία του Τούρκου προέδρου που βρισκοταν στην Άγκυρα. Ο Μπάιντεν είπε: Δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη’. Όταν ο Μπάιντεν το είπε αυτό, τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας κοίταξαν ο ένας τον άλλον. Τότε ο Μπάιντεν είπε: ‘Θέλω να προωθήσω το θέμα των F-16, αλλά υπάρχει μια απαίτηση για τη Σουηδία στο Κογκρέσο’. Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν σχολίασε αυτό το θέμα» ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή η ανταποκρίτρια της Hürriyet, Xάντε Φιράτ.

Πούτιν και Ζελένσκι θα επισκεφτούν την Τουρκία

Σε άλλο σημείο, υπενθυμίζοντας τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η δημοσιογράφος δήλωσε πως: «Πολλοί ξένοι αρχηγοί κρατών έδωσαν πληροφορίες για την παρουσία τους στην τελετή του Σαββάτου.

Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή και ειδική επίσκεψη στην Τουρκία. Μετά τον Πούτιν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι θα έρθει στην Τουρκία. Η πορεία του πολέμου και ο διάδρομος των σιτηρών θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του Πούτιν και του Ζελένσκι».

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024