,

Ομιλία Χρήστου Σταϊκούρα στην Αταλάντη

Ο Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε χθες με μεγάλη επιτυχία ομιλία, στη γεμάτη πλατεία της Αταλάντης

13 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ο Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε χθες με μεγάλη επιτυχία ομιλία, στη γεμάτη πλατεία της Αταλάντης.

Αρχικά ευχαρίστησε τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες από τη Λοκρίδα για την παρουσία, την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν εδώ και 16 χρόνια.

Ακολούθως, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσιάζοντας παράλληλα σημεία από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη Φθιώτιδα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη Λοκρίδα και παρουσίασε έργα που έχει σχεδιάσει, έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει η Κυβέρνηση  και αφορούν ολόκληρο τον Δήμο Λοκρών.

Έργα άνω των 46 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ωρίμανσης, τα οποία μαζί με τις καταβολές ποσών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στη ΛΑΡΚΟ, ξεπερνούν τα 136 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε:

1ο. Στο πολύπλοκο ζήτημα με τα «Κόκκινα Σπίτια» της Μαλεσίνας που απασχολεί συμπατριώτες μας από το 1894 και το οποίο με μεθοδικότητα, επιμονή και ασφάλεια δικαίου, λύνουμε.

2ο. Στο Λιμενικό Τμήμα Αταλάντης όπου εξετάζεται, από το Αρμόδιο Υπουργείο, η αναβάθμιση του σε Λιμεναρχείο, με την ταυτόχρονη διοικητική υπαγωγή και του Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας.

3ο. Σε έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος».

4ο. Στις έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, με τις οποίες χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος για έργα, μεταξύ άλλων, υποδομών, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας καθώς και στην έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 150 χιλ. ευρώ, για καιρικά φαινόμενα.

5ο. Στο Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων με ωφελούμενες περιοχές την Αταλάντη, τις Λιβανάτες και την Αρκίτσα προϋπολογισμού 22,1 εκατ. ευρώ.

6οΣτη χρηματοδοτήσεις Αγροτικών Έργων και στη γενικότερη στήριξη προς τον πρωτογενή τομέα.

7ο. Στη βελτίωση ποιότητας και επάρκειας Δικτύων ύδρευσης με ωφελούμενες περιοχές την Αταλάντη, τον Θεολόγο, το Καλαπόδι, την Κυρτώνη, το Μαρτίνο, τον Μεγαπλάτανο και την Αρκίτσα, καθώς και στην αντικατάσταση ενός σημαντικού τμήματος δικτύου ύδρευσης στον Έξαρχο και στο Καλαπόδι.

8ο. Στην Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης και των Περιφερειακών Ιατρείων με έναν νέο κλίβανο, νέο καρδιογράφο και νέες στολές εργασίας για το προσωπικό, στη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μαλεσίνα, καθώς και στην ενίσχυση των σχολείων του Δήμου με ηλεκτρονικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και στη χρηματοδότηση τους για τη θέρμανση των μονάδων και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

9ο. Στον καθορισμό της Χερσαίας Ζώνης στη Σκάλα Αταλάντης που αναμένεται να ενισχύσει τον παραλιακό χαρακτήρα της περιοχής, να θέσει κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας σχετικά με τη λειτουργία της και να προσδώσει αναπτυξιακό, τουριστικό και λιμενικό χαρακτήρα, αποφέροντας πολλαπλά, μακροπρόθεσμα οφέλη στη Λοκρίδα.

10ο. Στην εξασφάλιση με δωρεά ενός ολοκαίνουριου Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, για τις ανάγκες της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Λοκρών.

Και φυσικά αναφέρθηκε, παρουσία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις συστηματικές και σκληρές προσπάθειες της Κυβέρνησης τα τέσσερα τελευταία χρόνια για να διατηρηθεί ανοιχτή η εταιρεία και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματά της.

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Χρήστος Σταϊκούρας κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν με ισχυρή βούληση, αξιοπιστία, αμοιβαία εμπιστοσύνη, σχέδιο και εντιμότητα στον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια έχουν, μαζί, πορευτεί.

Για να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή!

Να ανεβάσουμε τη Φθιώτιδα ακόμη πιο ψηλά!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ