,

Η ομιλία του Χρήστου Σταϊκούρα στη Μακρακώμη

Ο Υπουργός επισκέφθηκε και τα καταστήματα της πόλης καθώς και χωριά

12 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε χτες  περιοδεία σε περιοχές του Δήμου Μακρακώμης και συγκεκριμένα στο Καστρί, τη Γραμμένη, το Αρχάνι και τη Μάκρη, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις της Μακρακώμης, όπου συζήτησε με πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στο Δημοτικό Κατάστημα Μακρακώμης, αναφέρθηκε σε έργα που έχει σχεδιάσει, έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει η Κυβέρνηση  και αφορούν ολόκληρο τον Δήμο.

Έργα ύψους άνω των €35 εκατ. – χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος για τους οδικούς άξονες –, τα οποία συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Ενδεικτικά, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε:

1ον. Στην κατασκευή του Οδικού Άξονα «Λαμία – Καρπενήσι» που αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τα τμήματα Καστρί – Μακρακώμη και Μακρακώμη – Νεοχωράκι, αλλά και στην εξέλιξη του έργου για το νότιο τμήμα του οδικού άξονα Ε-65. Και τα δύο έργα έχουν σημειώσει σημαντικά βήματα προόδου.

Με την ολοκλήρωση τους αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στην περιοχή μας.

2ονΣτην αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Σπερχειάδας – Μακρακώμης, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

3ον. Σε έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος», καθώς και για αγροτικά έργα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που, κατά κύριο λόγο, αφορούν αγροτική οδοποιία.

4ον. Στην προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικτύου ύδρευσης του Δήμου, καθώς και στο αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας, με πρόσθετη χρηματοδότηση άνω των 11 εκατ. ευρώ.

5ον. Στις έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, με τις οποίες χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος, καθώς και στις αποζημιώσεις που έλαβαν πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

6ον. Στη χρηματοδότηση για την επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων σε σχολεία του Δήμου, αλλά και στην ενίσχυση με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, πολυμηχάνημα και 3d εκτυπωτή σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου και στο Επαγγελματικό Λύκειο.

7ον. Στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης με έναν νέο κλίβανο, έναν νέο καρδιογράφο και νέες στολές εργασίας για το προσωπικό και ακτινολογικό μηχάνημα με ψηφιακό εκτυπωτή.

Στους νέους καρδιογράφους που παρέλαβαν τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Μάρμαρα, Γιαννιτσού, Γαρδίκι, Σπερχειάδα, Τυμφρηστό, Άγιο Γεώργιο, Καστρί, Φτέρη και Λευκάδα.

8ον. Στην εξυγίανση και στην επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων των Σφαγείων Δυτικής Φθιώτιδας σε νέα υγιή βάση, μετά την κρίσιμη συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση που παρείχε το Υπουργείο Οικονομικών.

9ον. Στην ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και την μετατροπή του σε κτίριο γραφείων και στην επανάχρηση του Δημοτικού Κτιρίου Πολιτιστικών Χρήσεων Μακρακώμης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και τη διαχρονική στήριξή τους και τους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα για την περαιτέρω ανάταξη της χώρας και της περιοχής μας.

Η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης.

Ενώ, το απόγευμα επισκέφθηκε το Φραντζή, το Κωσταλέξι, τις Κομποτάδες, τις Μεξιάτες και τον Σταυρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024