Όσα είπε η Δήμαρχος Στυλίδας για το αποχετευτικό δίκτυο του παραλιακού μετώπου

Μετά και από την επίσκεψη του Μανώλη Γραφάκου

9 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ένταξη του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και ΕΕΛ Δήμου Στυλίδας, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

Το έργο αφορά την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού στις κοινότητες Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών και Ραχών, αλλά και τη σύνδεση της κοινότητας του Αυλακίου με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Λαμιέων.

Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, ώστε τα λύματα, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία, να συλλέγονται και να δίνονται ακολούθως προς χρήση στην άρδευση. Αξίζει να σημειωθεί, πως η παραπάνω διαδικασία θα έχει μηδενική ενεργειακή αποτύπωση, καθώς για τη λειτουργία της εγκατάστασης προβλέπεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ, αποτελεί λύση στη διαχείριση των οικιακών λυμάτων στις παραθαλάσσιες κοινότητες του Δήμου Στυλίδας, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και η προστασία του πολύτιμου υδάτινου περιβάλλοντος  του τόπου μας.

Με υπομονή, επιμονή και συνεχείς προσπάθειες, εν μέσω πανδημίας, καταφέραμε να κερδίσουμε για τον τόπο μας ακόμη ένα μεγάλο και ισχυρό έργο, ένα έργο με θετικό πρόσημο σε δυο σημαντικούς τομείς για την περιοχή μας, τους πυλώνες της οικονομίας μας, τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα. 

Αποτελεί δέσμευσή μας πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη δημοπράτηση και συμβασιοποίηση του έργου θα γίνει εντός της προθεσμίας και η επόμενη θητεία μας θα είναι αφιερωμένη στην άρτια υλοποίησή του, με πλήρη διαφάνεια και σκληρή δουλειά, όπως απαιτείται.

Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε με μεγάλα και ισχυρά έργα, ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας και θεμελιώνουν την βιώσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο Δήμος Στυλίδας.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024