Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Φθιώτιδας

Προεκλογική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας

3 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πραγματοποιήθηκε, χθες, Τρίτη 2 Μάϊου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων εκδήλωση – συζήτηση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Φθιώτιδας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου παρουσία πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση δεν είχε τη μορφή μονολόγου, όπως συνηθίζεται από τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά τη μορφή πλούσιου διαλόγου και συζήτησης μεταξύ των πολιτών της Φθιώτιδας και των καλεσμένων: του Κλέωνα Γρηγοριάδη, υποψήφιου Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, του Δημήτρη Ζερβουδάκη, υποψήφιου Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης και του Αλέξη Σμυρλή, Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Συντονιστή του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΜέΡΑ25.

Συζητήθηκαν φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως το τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που πραγματοποιούν ασταμάτητα τα ξένα funds με το σχέδιο Ηρακλής και πετούν στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους και οικογένειες, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, ο οποίος έχει φτάσει στην Ελλάδα σε επίπεδα ρεκόρ, με αποτέλεσμα να αδυνατούν τα λαϊκά νοικοκυριά να προμηθευτούν ακόμα και τα βασικά αγαθά για τη διαβίωση τους, το ζήτημα του καρτέλ του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει πιστά η ΝΔ και ευθύνεται για τα υπέρογκα ποσά που αντικρίζουμε κάθε μήνα στους λογαριασμούς μας. Επίσης συζητήθηκε και αναλύθηκε λεπτομερώς τι είναι το ψηφιακό σύστημα δημοσιονομικών συναλλαγών ΔΗΜΗΤΡΑ και πόσο θα ωφελήσει δημόσιο και ιδιώτες. Ένα σύστημα που δαιμονοποιείται εσκεμμένα τις τελευταίες μέρες από το τραπεζικό και μιντιακό σύστημα.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και για την κατεύθυνση της Αριστεράς μετά τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το πόσο ελπιδοφόρα είναι η ύπαρξη του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη που δίνει στο υπάρχον απογοητευτικό μνημονιακό πολιτικό τοπίο την εναλλακτική επιλογή για τη ρήξη που δεν έγινε ποτέ και που τόσο έχει ανάγκη ο λαός. Η συγκρότηση της νέας Αριστεράς είναι το έναυσμα για νέους αγώνες και συστράτευση όλων των προοδευτικών πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, προκειμένου να μην είναι άλλη μια χαμένη γενιά που θα μεταναστεύει κατά πλειοψηφία στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής και εργασίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών/-τριών του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Φθιώτιδα, που είναι οι:

▪️Γκοτζαμάνης Δονάτος

▪️Κοτρώνης Γιάννης

▪️Ράμμου Δέσποινα

▪️Τσακάλου Αργυρούλα (Ηρώ)

▪️Τσιρώνης Μίλτος

▪️ Φυσολόης Αναστάσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024