Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Δαύλειας (φωτογραφίες)

Συμπλήρωση 80 χρόνων από την διάπραξη του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος

12 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Δαύλειας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στη κεντρική πλατεία της Δαύλειας, για την συμπλήρωση 80 χρόνων από την διάπραξη του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο φρικιαστικό ολοκαύτωμα της Δαύλειας και στο συλλογικό μας χρέος για την διατήρηση της μνήμης, ως ισχυρού όπλου αναζήτησης ενός ελεύθερου και ειρηνικού κόσμου. Ο κ. Ταγκαλέγκας έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας όλους τους παριστάμενους, δίνοντας συγχαρητήρια στον οικοδεσπότη Πρόεδρο Δαύλειας, κ. Παναγιώτη Στουρνάρα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καλογρηά, για την άρτια πραγματοποίηση της εκδήλωσης μνήμης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Λεβαδέων κ. Καλογρηάς Αθανάσιος, κ. Σαγιάννης Μιχάλης, κ. Σάκκος Μάριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τζουβάρας Νικόλαος, κ. Αρκουμάνης Πέτρος, κ. Καραμάνης Δημήτριος και η κ. Καλέα Μάχη, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς Αντιπύραρχος κ. Πούλος Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας κ. Μπακούμης Ηλίας, ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, Δήμαρχος Δήμου Διστόμου – Αράχοβας -Αντίκυρας, κ. Σταθάς Ιωάννης, εκπρόσωπος της ΕΛΔΥΚ 1974 κ. Δερβέναγας Ευθύμιος, τοπικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και φορέων, πρώην Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινότητας Δαύλειας.
Τον ιστορικό λόγο της ημέρας απήγγειλαν οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου Δαύλειας, Ιερεμία Τρισεύγενη και Ιωάννου Ευαγγελία.
Την εκδήλωση συνόδευσαν οι μουσικές μελωδίες της Χορωδίας Δαύλειας υπό τον μαέστρο κ. Δημήτρη Καρούζο σε συνεργασία με την Χορωδία Στειρίου «Στειρίδα» με μαέστρο τον κ. Αντώνη Κεραμυδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024