Στο εδώλιο 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή γυμνασιάρχη

Τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» του είχε περιγράψει ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας, όταν είχε σημειωθεί το συμβάν, λέγοντας πως τον έδεσαν πισθάγκωνα σαν να ήταν μια πραγματική σύλληψη από την Αστυνομία

10 Μαΐου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβιώνει το πρωτοφανές περιστατικό με την αρπαγή τού διευθυντή Γυμνασίου από μέλη της αυτοαπουκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», το Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται έντεκα άτομα, μεταξύ αυτών ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και δύο γυναίκες. Τρεις εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Το κατηγορητήριο τούς αποδίδει ότι ακινητοποίησαν τον διευθυντή, τη στιγμή που εκείνος έφτανε στο σχολείο και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον μετέφεραν δια της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τελικά συνελήφθησαν.

Σοκαριστική η αρπαγή του γυμνασιάρχη

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, στο σχολείο υπήρχε αναβρασμός το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τότε λόγω του κοροναϊού, με τους «Θεματοφύλακες» να είναι αρνητές και του εμβολιασμού.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο γυμνασιάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήρθαν δέκα άτομα με βήμα στρατιωτικό μέσα στο σχολείο και με περικύκλωσαν», ενώ το σκηνικό καταγραφόταν με κινητό τηλέφωνο.

«Ένιωσα τρομοκρατημένος», δήλωσε ο εκπαιδευτικός, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «εξευτελισμού στο πρόσωπο ενός δημόσιου λειτουργού της Παιδείας».

«Κανείς δεν μου ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Η στιγμή της σύλληψης

Τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» του είχε περιγράψει ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας, όταν είχε σημειωθεί το συμβάν, λέγοντας πως τον έδεσαν πισθάγκωνα σαν να ήταν μια πραγματική σύλληψη από την Αστυνομία.

«Ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα δέκα άτομα να έρχονται προς εμένα. Τους βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, γυρνάω, κατεβαίνω χωρίς να τρέχω βέβαια, δεν ήθελα να τους δείξω ότι φοβόμουν. Πριν την έξοδο, δύο μέτρα περίπου, με περικυκλώνουν.

»Μεταξύ τους συζητάνε ‘ποιος είναι αυτός’, ‘είναι ο Xατζής;’. Με ρωτάνε ‘Είσαι ο Χατζής;’. Ναι λέω είμαι ο Χατζής. Και εκεί πέρα, μου λέει ‘συλλαμβάνεσαι’. Για ποιο λόγο λέω συλλαμβάνομαι. Λέει ‘γιατί βασανίζετε τα παιδιά’. Φώναζαν κάποιοι από πάνω. Μου πιάνουν τα χέρια. Λέω, αφήστε τα χέρια μου κάτω σας παρακαλώ. Μου τα ξαναπιάνουνε. Εκεί πέρα έγινε πάλη.

»Επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν, λέει στον άλλο ‘βγάλε τις χειροπέδες’. Και εκεί πέρα είναι που τα έχασα τελείως. Λέω ‘τι εννοείτε, είναι δυνατόν να μου βάλετε χειροπέδες’; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου», είχε δηλώσει το 2021 σε δημοσιογράφους.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024