Στον απόηχο του ορεινού αγώνα δρόμου Μονοπάτι Παρνασσού 2023

Δείτε φωτογραφίες

5 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας “Μονοπάτι Παρνασσού 2023” στην Αμφίκλεια το Σάββατο 29 & την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Μικροί και μεγάλοι ζήσανε ένα αθλητικό διήμερο γεμάτο ζωντάνια, παλμό, χαρά και πολύ… τρέξιμο! Ένα Σαββατοκύριακο από αυτά που εύχεσαι να μην τελειώσουν. Τι κι αν τελείωσε όμως; Οι στιγμές, οι εικόνες, οι αναμνήσεις, θα μείνουν χαραγμένες με ανεξίτηλα χρώματα στο άλμπουμ του μυαλού και της καρδιάς!

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή: “Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες οφείλουμε στον άψογο διοργανωτή Α.Σ. “Διόνυσος” Αμφίκλειας, που πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του αλλά και στους εθελοντές, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων δεν θα είχαμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Με κέφι, υπομονή και καθοριστική συμβολή εμψύχωναν και καθοδηγούσαν τους αθλητές και συμμετείχαν σε όλες τις προετοιμασίες του αγώνα.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη συνδιοργάνωση, το Star Κεντρικής Ελλάδας για την κάλυψη των εκκινήσεων και τα πλάνα του αγώνα και τους χορηγούς για τη συνδρομή τους. Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τους φίλους αυτοδιοικητικούς και Βουλευτές Φθιώτιδας που τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους και κάποιοι εξ αυτών με τη συμμετοχή τους, τους επισκέπτες και ετεροδημότες που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας και φυσικά όλους τους αθλητές, χάρη στους οποίους ο αγώνας έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών κάθε χρονιά.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το City Trail 4χλμ. και οι παιδικοί αγώνες εντός της Κοινότητας Αμφίκλειας, όπου οι αθλητές διέσχισαν γραφικά σοκάκια της κωμόπολης και τερμάτισαν υπό το φωταγωγημένο μπλε – φόρος τιμής στο make-a-wish – “Παπακώστειο” Πνευματικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία. Την Κυριακή το πρωί οι δρομείς έτρεξαν σε τρεις κατηγορίες, με διαφορετικό δείκτη δυσκολίας. Στα μονοπάτια των 24,2 χλμ., των 10,9 χλμ. και των 6χλμ. απολαμβάνοντας σπάνιας ομορφιάς διαδρομές του κατάφυτου Παρνασσού και συναντώντας μαγευτικά τοπία του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Δυνατό χειροκρότημα και μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους! Είτε τερματίσαμε είτε όχι, είμαστε όλοι νικητές γιατί τρέξαμε με την ψυχή μας. Σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, όπου όλοι διασκεδάσαμε και γίναμε ένα, νικητές τελικά είναι οι αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι”, της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας. Και του χρόνου!”

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024