,

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» 

Οι μαθητές-εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου «YouSmile» διοργάνωσαν «σκυταλοδρομία» εθελοντικών περιβαλλοντικών δράσεων στο πλαίσιο της εκστρατείας ‘‘Clean Up the Med’’

19 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» φέτος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Εκστρατείας ‘‘Clean Up the Med’’, διοργάνωσε μια πανελλαδική επταήμερη «σκυταλοδρομία» εθελοντικών περιβαλλοντικών δράσεων για μαθητές-εθελοντές.

Ειδικότερα, για 22η χρονιά, ο Οργανισμός συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Εκστρατεία ‘‘Clean Up the Med’’, η οποία υλοποιείται από το 2000, από την Ιταλική Οργάνωση Legambiente. Οι μαθητές-εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου “YouSmile” διοργάνωσαν φέτος τη δική τους πανελλαδική, περιβαλλοντική «σκυταλοδρομία» την εβδομάδα μεταξύ Κυριακής 7 και Σαββάτου 13 Μαΐου 2023. Η δράση είχε σημείο εκκίνησης τον Πειραιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Θεσσαλονίκη και δόθηκε η «σκυτάλη» της δράσης σε Πάτρα, Χαλκίδα και ολοκληρώθηκε στον Άλιμο.

Ως Οργανισμός για τα παιδιά, το «Χαμόγελο» συμμετέχει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Αναπόφευκτα επομένως, οι περιβαλλοντικές δράσεις δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το πρόγραμμά του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, για την πολύτιμη συμμετοχή και συνεισφορά τους στη φετινή «σκυταλοδρομία» που είχε έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Για τη δράση στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά: τον Δήμο Καλαμαριάς, τη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών & Αρωγής Καλαμαριάς, τους μαθητές-εθελοντές του Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», την περιβαλλοντική ομάδα “The Cleananigans”, την Εθελοντική Ομάδα του Κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, την εταιρεία Sportica καθώς και την εταιρεία ΒΙΚΟΣ.

Για τη δράση στην Κρήτη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί: τον Δήμο Χερσονήσου, τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Στέγκο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μπαγουράκη, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κ. Ζαχαριουδάκη Κωνσταντίνο, το Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium Θαλασσόκοσμος και τον υπεύθυνο του ενυδρείου κ. Παπαδάκη Ιωάννη και την κα. Θεανώ Δανδαρή, το Παιδικό Ραδιόφωνο Family Fm 89.5, το Junior Academy – Χερρονάσσιος Σχολή Ανδρέας Γιαννόπουλος, τη γενική ιατρό παθολόγο κα. Χαρά Μαυρουδή για την παρουσία της και την κάλυψη του Ασθενοφόρου μας, την Εθελοντική Ομάδα Heraklion Eco Voice, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και τους δύτες που πλαισίωσαν τη δράση καθώς και την κα. Μαρία Κλάδου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής.

Για τη δράση στον Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί: τον Δήμο Πειραιά, την κα. Πολύμνια Πατέρου από τον Δήμο Πειραιά, την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής, τον εθελοντή Γυμναστή κ. Λάμπρο Φουρίκη και τον εθελοντή Ιατρό κ. Γιώργο Αθανασόπουλο που πλαισίωσαν τη δράση καθώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά – Europe Direct.

Για τη δράση στην Πάτρα που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί: τον Δήμο Πάτρας, τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και τον προϊστάμενο του τμήματος κ. Γεώργιο Στροφιλλά, τη Ναυαγοσωστική σχολή Πάτρας και Σχολή Ταχυπλόων “Patras Lifeguards – Dolphins” και τη Moreas Διαφημιστικά Δώρα για τα μπλουζάκια που έντυσαν τους εθελοντές μας.

Για τη δράση στη Χαλκίδα που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί: τον Δήμο Χαλκιδέων, το 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας, το  Λιμεναρχείο Χαλκίδας καθώς και τοπική καταδυτική σχολή η οποία πραγματοποίησε πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία του περιβάλλοντος.

Για τη δράση στο Α’ Αλίπεδο Αλίμου στον Άλιμο, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί: τον Δήμο Αλίμου καθώς και τον Γιάννη Αντωνάκη Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, τον εθελοντή Γυμναστή κ. Λάμπρο Φουρίκη καθώς και τον εθελοντή Ιατρό κ. Γιώργο Αθανασόπουλο που πλαισίωσαν για ακόμη μια φορά αυτή τη δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024