Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Στην Ενορία Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος

8 Μαΐου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εισήγαγε ένα νέο μέλος στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το κ. Μάριο Μπαρσάκη, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου.

Η χειροτονία τελέσθηκε στην Ενορία Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, όπου διαμένει και διακονεί εθελοντικά με την οικογένειά του ο χειροτονηθείς. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε, το πρωί, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και πνευματικό πατέρα του χειροτονηθέντος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε το αρχιερατικό συλλέιτουργο, με τη συμμετοχή Κληρικών από την Χαλκίδα και τα περίχωρά της, την παρουσία αντιπροσωπίας της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, με την οποία ο νέος Διάκονος συνδέεται πνευματικά, αφού εκεί εγκαταβιώνουν δύο κατά σάρκα συγγενείς του.

Λίγο πριν την χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λόγο οικοδομής και υποστηρίξεως στον υποψήφιο Διάκονο, αμέσως μετά ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Μαρίου με επισφραγιστική επικύρωση την διά βοής συμμετοχή του Λαού του Θεού στο ιερό μυστήριο, κατά το οποίο όλοι βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ!»

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το βάπτισμα του πρώτου τέκνου του π. Μαρίου.

Ο π. Μάριος Μπαρσάκης εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, όπως και η Διακόνισσά του Θεοδώρα, από μικρή ηλικία αγάπησε και πόθησε τον ιερατικό βίου, κατάγεται από την Άτταλη Μεσσαπίων και ανδρώθηκε στην Ενορία Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κούκουρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024