Μπλόκο στις προσφυγές για την επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών

Τρεις περιπτώσεις εταιρειών, από τις οποίες ζητείται η επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών

15 Ιουνίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Την επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών που έλαβαν χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες στη διάρκεια της πανδημίας ζητεί η Εφορία, ενώ οι υπόχρεοι δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα προσφυγής στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

Με σωρεία αποφάσεων της ΔΕΔ αποσαφηνίζεται ότι η υπηρεσία δεν είναι αρμόδια για την εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων, καθώς, όπως σημειώνει, δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έλαβαν Επιστρεπτέα Προκαταβολή και τώρα η Εφορία τους έστειλε ραβασάκια για την επιστροφή τους είναι ξεκρέμαστοι.

Αν θέλουν να διεκδικήσουν τη μη επιστροφή των συγκεκριμένων ποσών, θα πρέπει να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά οι αποφάσεις θα τελεσιδικήσουν μετά από πολλά χρόνια και μέχρι τότε, η υπόθεσή τους θα είναι σε εκκρεμότητα.

Συνοπτικά τρεις περιπτώσεις εταιρειών, από τις οποίες ζητείται η επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών. Στη μία περίπτωση η “κατηγορία” είναι η μείωση του προσωπικού, στη δεύτερη περίπτωση , έγινε λάθος υπολογισμός του επιστρεφόμενου ποσού και η τρίτη επιχείρηση δεν υποβλήθηκε φορολογική δήλωση!

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Φεβρουαρίου 2024