, ,

Χρ. Σταϊκούρας: Ο Άγιος Κωνσταντίνος σε νέα τροχιά ανάπτυξης

Ένας νέος αναπτυξιακός πόλος δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα

3 Ιουνίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε τον αναβαθμισμένο Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το έργο, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης,.

Το έργο είχε επιθεωρήσει, ως Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου υπήρξε η δέσμευση για πραγματοποίηση νέων δρομολογίων στις 2 Ιουνίου.

Πράγματι, σήμερα, παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα, απέπλευσε για πρώτη φορά το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο «CAT 1».

Το συγκεκριμένο πλοίο, μήκους 98 μέτρων, χωρητικότητας 200 Ι.Χ. αυτοκινήτων και 1.000 επιβατών, έχει εγκεκριμένα δρομολόγια από σήμερα έως 1η Οκτωβρίου 2023, για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο με επιστροφή και διανυκτέρευση στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Οι επιβάτες θα μπορούν να μετακινούνται με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα.

Ενδεικτικά, η διαδρομή Άγιος Κωνσταντίνος – Σκιάθος, πλέον πραγματοποιείται σε μόλις 2 ώρες και 5 λεπτά.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος αποκτά – για πρώτη φορά – τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομία της περιοχής και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος.

Ένας νέος αναπτυξιακός πόλος δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024