,

3ο Φεστιβάλ Μικρασιάτικων Γεύσεων, από 14-16 Ιουλίου, στη Νέα Αρτάκη

Στα δρώμενα, συμμετέχουν μαζί με τις Αρτακηνές μαγείρισσες η Νένα Ισμυρνόγλου και ο Ηλίας Μαμαλάκης

1 Ιουλίου 2023

του/της Newsroom

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΤΑΚΗΝΩΝΚΥΖΙ ΚΗΝΩΝ, διοργανώνει από 14-16 Ιουλίου 2023  τη Νέα Αρτάκη του Δήμου Χαλκιδέων, το 3ο τριήμερο γαστρονομικό Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων, που πλέον γίνεται θεσμός.

Σκοπός του φεστιβάλ, αποδεδειγμένα πλέον, είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας-γαστρονομικού τουρισμού, της τοπικής οικονομίας, των τοπικών προϊόντων και εν γένει, την προβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας Πανελληνίως.

Φέτος, χρονιά ορόσημο για την πόλη και το Σύλλογό, τιμούνται παράλληλα τα 60 Χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου (1963-2023) και τα 100 Χρόνια εγκατάστασης των Αρτακηνών στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας (1923-2023).

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, όπου παλιές και νέες Αρτακηνές, Σύλλογοι, τα μαγαζιά της περιοχής καθώς και πλήθος εθελοντών, αναβιώνουν με live μαγειρέματα την μικρασιατική παράδοση, μας θυμίζουν ξεχασμένες συνταγές, σ´ ένα ταξίδι γεύσης που τιμά την κουζίνα και τον πολιτισμό της Κυζικηνής χερσονήσου.

Στα δρώμενα, συμμετέχουν μαζί με τις Αρτακηνές μαγείρισσες η Νένα Ισμυρνόγλου και ο Ηλίας Μαμαλάκης, αλλά και Μικρασιάτικοι Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με χορούς τραγούδια και μικρασιάτικες συνταγές.

Πληροφορίες για το 3ο Φεστιβάλ Μικρασιάτικων Γεύσεων μπορείτε να αντλήσετε και από την σελίδα της εκδήλωσης στο

facebook: https://www.facebook.com/events/1007544167080590

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024