Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕΑ και ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τι δήλωσε η πρόεδρος για τη νέα συνεργασία

5 Ιουλίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε την ελληνική βιομηχανία ακόμη πιο δυνατή» είπε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου κατά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον οργανισμό ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΑ και ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπεγράφη χτες το απόγευμα από την πρόεδρο του επιμελητηρίου Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και από τον πρόεδρο της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ‘Αγη Πιστιόλα.

Η πρόεδρος σημείωσε ότι η νέα συνεργασία έχει στόχο:

– Να προωθήσει τα ελληνικά, επώνυμα προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

– Να προβάλει ευρύτερα το σύγχρονο, παραγωγικό, εξωστρεφές πρόσωπο της Ελλάδας – και της ελληνικής επιχειρηματικότητας

– Να στηρίξει τη βιομηχανία, «η οποία παρά τα πλήγματα που δέχθηκε, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, συνεισφέρει στην οικονομία, και στηρίζει τις θέσεις εργασίας».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να υλοποιούνται δράσεις «που θα βοηθήσουν τις ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις να απελευθερώσουν τις δυνατότητες τους, να κάνουν πράξη την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση και βεβαίως να εφαρμόσουν στρατηγικές εξωστρέφειας».

Υπενθύμισε ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει αναπτύξει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα εξωστρέφειας και πρόσθεσε ότι, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει τόσο τις δράσεις του, όσο και τις υπηρεσίες στήριξης των εξαγωγικών προσπαθειών των μελών του.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση καλά σχεδιασμένων δράσεων δικτύωσης, όπως είναι τα επιχειρηματικά φόρουμ, οι κλαδικές εκθέσεις και οι επιχειρηματικές αποστολές, με δυνατότητα για b2b συναντήσεις» είπε η κυρία Εφραίμογλου και πρόσθεσε ότι παράλληλα χτίζει μια «εργαλειοθήκη» υπηρεσιών, που καλύπτει ανάγκες σε όλο το φάσμα της εξαγωγικής δραστηριότητας: από την ενημέρωση και την επιμόρφωση, μέχρι τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα όπως η εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων, η προετοιμασία δυνητικών πελατολογίων, θέματα τυποποίησης και πιστοποίησης κ.ά..

Πέρα από τις δράσεις εξωστρέφειας, η ίδια υπογράμμισε ότι το επιμελητήριο υποστηρίζει με συνέπεια, την ανάγκη για σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα, με σκοπό την υλοποίηση νέων επενδύσεων, την προώθηση μιας συγκροτημένης πολιτικής για τη μεταποίηση, με οριζόντιες, αλλά και εξειδικευμένες ανά κλάδο παρεμβάσεις και συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Επιπλέον πρωταγωνιστεί σε θέματα πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, αλλά και στη σύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας.

«Υποστηρίζουμε με συνέπεια τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον του τόπου και στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» κατέληξε η πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο κ. Πιστιόλας σημείωσε ότι τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι μια πρωτοβουλία που φέρνει προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις μας κι υπογράμμισε την σημασία δημιουργίας συμμαχιών σε διεθνές επίπεδο για τις επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στην σημασία της συνεργασίας με το ΕΒΕΑ για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, ενώ υπογράμμισε ότι «αν και έχουμε πολύ καλά προϊόντα υστερούμε σε οικονομίες κλίμακας και σε δικτύωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Απριλίου 2024