,

Έκκληση για στήριξη από το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων

Συγκεκριμένα απευθύνει κάλεσμα σε συνάντηση την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να διευθετηθούν διάφορες ανάγκες

31 Αυγούστου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων απευθύνει έκκληση για βοήθεια ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα απευθύνει κάλεσμα σε συνάντηση την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να διευθετηθούν διάφορες ανάγκες.

Αναφέρει το κάλεσμα:

Φίλες και φίλοι, με τον ερχομό του φθινοπώρου και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του βιβλιοπωλείου μας προέχουν τέσσερα βασικά πράγματα:

• Να μεταστεγάσουμε όλα τα βιβλία σε έναν μόνιμο χώρο – αυτή τη στιγμή διαθέτουμε έναν «θησαυρό» με περισσοτέρους από 110.000 τίτλους.

• Να καταφέρουμε να επιβιώσει και να εξελιχθεί καλύτερα μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το μηδέν και επιβιώνει χάρη στο ενδιαφέρον και τη στήριξη των φίλων του βιβλιοπωλείου, μόνο έσοδο του οποίου είναι οι πωλήσεις των βιβλίων μας.

• Προς τούτο αναζητούμε 500 χαρτόκουτα και 30 παλέτες –δυνατότητα να τα αγοράσουμε δεν έχουμε– ώστε να τα συσκευάσουμε για τη μεταφορά τους.

• Η μεταφορά των βιβλίων σε μια αποθήκη όπου θα αρχίσει η καταγραφή τους ώστε να δημιουργηθεί και το e-shop είναι παραπάνω από απαραίτητη – στην Πειραιώς πέντε χρόνια τώρα δεν έχουμε ούτε φως, ούτε νερό.

Φίλες και φίλοι, τους τελευταίους μήνες δύσκολα τα βγάζουμε πέρα καθώς δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να πληρώνουμε τα μεροκάματα και τις υποχρεώσεις μας. Προβαίνουμε λοιπόν σε μια ακόμα έκκληση στήριξης ώστε να μην κλείσει το βιβλιοπωλείο και να μη χαθεί απολύτως τίποτα.

Για τον σκοπό αυτό την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου προσκαλούμε όλους-ες όσοι-ες ενδιαφέρονται για την προσπάθειά μας να έρθουν στην αποθήκη της οδού Πειραιώς 132 προκειμένου να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις.

Προχωρούμε, επιπλέον, στη δημιουργία μιας εκπτωτικής δωροκάρτας ώστε να συγκεντρώσουμε κάποιους έστω λίγους πόρους, ευελπιστώντας στην ανταπόκρισή σας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην αποθήκη της οδού Πειραιώς 132.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουλίου 2024
23 Ιουλίου 2024