Λαμία-Αστέρας Σταυρού 2-0: Φιλική νίκη με ανεπίσημο ντεμπούτο για Καρλίτος

Από τη μία ο Καρλίτος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, από την άλλη ο Κοντονίκος έδειξε μέρος του ταλέντου του και έτσι ολοκληρώθηκε με νίκη η φιλική αναμέτρηση της Λαμίας με τον Αστέρα Σταυρού (2-0)

7 Αυγούστου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το φιλικό της Λαμίας με τον Αστέρα Σταυρού ήταν περισσότερο μία ευκαιρία για τον Λεωνίδα Βόκολο να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα, αλλά και να δει τον ρυθμό του Καρλίτος, ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στη νίκη της ομάδας της Φθιώτιδας με 2-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Καρλίτος που εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Ο ίδιος παίκτης, έδωσε εξαιρετικά στον Μαρτίνεθ λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως ο Ισπανός δεν έπιασε καλά το σουτ.

Στο 11′ η Λαμία είχε νέα καλή ευκαιρία, με τον Λόνγκο να κάνει την προβολή όμως την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει τον πρώτο λόγο και να χάνει αρκετές ευκαιρίες με τον Καρλίτος να έχει σε σχεδόν όλες συμμετοχή είτε με ενέργεια είτε με εκτέλεση.

Τελικά το πρώτο μέρος έληξε δίχως σκορ και ο Λεωνίδας Βόκολος προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Το αποτέλεσμα αυτών φάνηκε στο 51ο λεπτό, όταν ο Σιμόν έκανε τη σέντρα και ο Μούλα με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0.

Το συγκεκριμένο τέρμα έδωσε ένταση στους γηπεδούχους και λίγα δευτερόλεπτα μετά, παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο Ακούνια βρήκε τον Σιμόν στην πλάτη της άμυνας, εκείνος με τη σειρά του έβγαλε για τον Μάλτσι που με εντυπωσιακό τακουνάκι έφερε τον Μούλα σε θέση βολής αλλά η μπάλα πήγε άουτ.

Στο 60′ ο Σλίβκα είχε τη δική του στιγμή να σκοράρει αλλά το δυνατό σουτ που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρε. Τόσο ο Μούλα όσο και ο Μάλτσι ήταν δύο ποδοσφαιριστές που έφτιαχναν κάθε επίθεση της Λαμίας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ.

Εν τέλει το 2-0 ήρθε από τα πόδια του Βασίλη Κοντονίκου. Ο νεαρός φορ, αφότου πρώτα έκανε υπέροχη ενέργεια μόλις μπήκε στο ματς, κατάφερε να βρει δίχτυα όταν ο Μάλτσι τον έβγαλε μπροστά στην εστία και εκείνος με ωραίο πλασέ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα για τη Λαμία.

Ο Σλίβκα πήρε ακόμα περισσότερες ενέργειες προς το τέλος του ματς και στο 81′ θα μπορούσε να είναι ο… σερβιτόρος του Τσούκαλου όταν έκανε ωραία κούρσα, γύρισε στην περιοχή αλλά ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να βρει εστία. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το δοκάρι του Ακούνια, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει με 2-0 υπέρ της Λαμίας.

Λαμία: Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Τζανδάρης, Νούνιεζ, Καρλίτος, Λόνγκο Τσιλούλης, Μαρτίνεθ

Στο β’ μέρος έπαιξαν οι: Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Σαραμαντάς (Τερεζίου 73′), Παπαδόπουλος (Λαμπρόπουλος 61′), Πάβλοβετς, Στάνκο, Σλίβκα, Ακούνια, Μάλτσι, Τσούκαλος, Μουλά (Κοντονίκος 73′).

Αστέρας Σταυρού: Σίψας, Λάππας, Κουδουνάς, Μόσχος, Μαλισσόβας, Ακασού, Αργύρης, Αντωνόπουλος, Κακκάβας, Αλεξίου, Παρλάντζας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Μαΐου 2024