Mώβ κάδοι και στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας

12 μωβ κάδoι

8 Αυγούστου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ξεκινά η ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας με την τοποθέτηση 12 μωβ κάδων, σε κεντρικά σημεία των Κοινοτήτων Αμφίκλειας, Ελάτειας, Ζελίου, Κάτω Τιθορέας, Παλαιοχωρίου και Τιθορέας.

Στους εν λόγω ειδικούς κάδους μπορείτε να τοποθετείτε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, παλιά ενδύματα και υποδήματα, λευκά είδη, κουβέρτες, αξεσουάρ όπως τσάντες, κασκόλ, ζώνες, κ.α. καθώς και λούτρινα και πλαστικά παιχνίδια, τα οποία θα συλλέγονται, μεταφέρονται, επαναχρησιμοποιούνται και ανακυκλώνονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, από τη διαχειρίστρια εταιρεία East – West Greece.

Προσοχή! Στους μωβ κάδους ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ σκουπίδια, χαρτί, γυαλί και πλαστικό. Γι’ αυτά υπάρχουν οι πράσινοι και μπλε κάδοι αντίστοιχα όπως και οι μπλε κώδωνες. Όλα τα προϊόντα να τοποθετούνται ΕΝΤΟΣ του μωβ κάδου!

Με την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού προγράμματος προκύπτουν πολλά οφέλη τόσο για τον Δήμο, όσο και για τους δημότες, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων, εξοικονομούνται πόροι και καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

“Ενισχύουμε την ανακύκλωση στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και προωθούμε δράσεις με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Άλλωστε ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν, εξαρχής, μία εκ των προτεραιοτήτων μας και συνεχίζουν να βρίσκονται υψηλά στην ανανεωμένη ατζέντα μας”, δήλωσε η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Μαΐου 2024