Μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 48MW/96MWh αναλαμβάνει η MYTILINEOS

Η συμμετοχή της Εταιρείας αφορούσε σε έργο αποθήκευσης ισχύος 48MW και εγγυημένης χωρητικότητας 96MWh, στην περιοχή της Χαλκιδικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14 Αυγούστου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) συμμετείχε, μέσω της 100% θυγατρικής της «ΑΕΝΑΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», στον πρώτο διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) για την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών αποθήκευσης ενέργειας.

Η συμμετοχή της Εταιρείας αφορούσε σε έργο αποθήκευσης ισχύος 48MW και εγγυημένης χωρητικότητας 96MWh, στην περιοχή της Χαλκιδικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σταθμός αποθήκευσης θα κατασκευαστεί πλησίον των φωτοβολταϊκών σταθμών της MYTILINEOS που βρίσκονται σε κατασκευή αυτήν την περίοδο. Η έναρξη υλοποίησης του σταθμού αποθήκευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2024, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2025.

Τα έργα αποθήκευσης αποτελούν στρατηγικό πυλώνα της δραστηριότητας του Κλάδου M Energy της MYTILINEOS στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντική 10ετή εμπειρία, τόσο σε stand alone storage, όσο και σε hybrid storage and solar systems, και έργα κατασκευασμένα ή υπό κατασκευή να φτάνουν πλέον τα 650MW/750MWh σε πέντε χώρες, καθώς και portfolio με αδειοδοτημένα ή σε αδειοδοτική διαδικασία πάνω από 2,9GW/3,7GWh σε οκτώ χώρες παγκοσμίως. Γι’ αυτό άλλωστε η Εταιρεία σκοπεύει να συμμετέχει και σε επόμενους διαγωνισμούς της ΡΑΑΕΥ για την εξασφάλιση νέων έργων.

MYTILINEOS:

H MYTILINEOS Energy & Metals που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι βιομηχανική και ενεργειακή πολυεθνική εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών και EBITDA που ανέρχονται σε 6,3 δισ. ευρώ και 823 εκ. ευρώ αντιστοίχως και απασχολεί περισσότερους από 5.442 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εταιρεία μέσω του Κλάδου Ενέργειας τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο «πράσινο» utility, ενώ μέσω του Κλάδου Μεταλλουργίας καθιερώνεται ως σημείο αναφοράς της ανταγωνιστικής «πράσινης» μεταλλουργίας σε ευρωπαϊκό τοπίο. Επικεντρωμένη στην αειφορία, έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 και να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στο σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας μέχρι το 2050, βάσει των δεικτών επίδοσης ESG για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Διακυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ