,

Σύσκεψη Δημάρχου με την Εφορία Αρχαιοτήτων Θήβας για τον αρχαιολογικό χώρο Καδμείου

Τι συζητήθηκε

8 Αυγούστου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Δήμαρχος Θηβαίων συσκέφθηκε με την επιστημονική ομάδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θήβας υπό την επικεφαλής κα Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Η συζήτηση στηρίχθηκε στο αρχιτεκτονικό master plan που μελετάται από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κο Λαμπρόπουλο και διατυπώνεται στον άξονα ανακατασκευής του περιβάλλοντα χώρου πλησίον του αρχαιολογικού χώρου του Καδμείου στο κέντρο της Θήβας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Αντιγόνης.

Σε αδρές γραμμές μπορούμε να αναφέρουμε ότι προβλέπεται η πλήρης αναδιαμόρφωση της ανατολικής πλευράς της Δημοτικής Αγοράς για να αποφευχθεί μελλοντικά, πιθανή κατάρρευση των κτηρίων που την απαρτίζουν, με συνέπεια να πλήξει τις παρακείμενες αρχαιότητες.

Ο οραματισμός της ανακατασκευής του χώρου που πλαισιώνει τον βαρυσήμαντης αξίας αρχαιολογικό χώρο της πόλης, μετουσιώνεται σε σχεδιαστικές προτάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή και θα αποτελέσουν μια δελεαστική πρόταση για περιήγηση όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των ίδιων των κατοίκων της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μαΐου 2024