,

«Το Θείο Τραγί» του Γ. Σκαρίμπα στο Θέατρο Ορέστης Μακρής

Τρίτη 8 Αυγούστου

3 Αυγούστου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ και ο Σύλλογος «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον σπουδαίο Χαλκιδέο, συγγραφέα, Γιάννη Σκαρίμπα με τίτλο: «ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023», διοργανώνουν την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης, Θείο Τραγί, του Γ. Σκαρίμπα, από τη θεατρική ομάδα «ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Θεατρική ομάδα ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ, ιδρύθηκε το 2013 και είναι μια ομάδα καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης που αρχικά είχε την ιδέα να ανεβάσει το «Περιμένοντας τον Γκόντο» του Σάμουελ Μπέκετ .

Από τότε , αυτή η παρέα έγινε μεγαλύτερη , δέθηκε σφιχτά μεταξύ της, ανέβασε κι άλλες παραστάσεις, συνεργάστηκε με άλλες ομάδες, θεατρικούς χώρους και φορείς της πόλεις , πέρασε δύσκολα, ονειρεύτηκε και εξακολουθεί να το κάνει σε πείσμα των καιρών … Το όνομα είναι μια αναφορά στο Παρισινό θέατρο που από το 1897 έως το 1962 ανέβασε πάνω από 1 εκατομμύριο έργα βίας και φρίκης. Έως και σήμερα έμεινε η έκφραση ‘’Γκραν Γκινιόλ’’ που τη χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάτι τρομακτικό ή κάτι που έχει αγωνία.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, Θέατρο Ορέστη Μακρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Ιουλίου 2026