Απλά βήματα για να γίνετε καλύτεροι στο στοίχημα

Tο στοίχημα δεν είναι «πυρηνική φυσική» και ο δρόμος για την επιτυχία είναι στρωμένος με μερικά απλά βήματα

12 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στην εποχή που το online στοίχημα είναι κάτι με το οποίο ασχολούνται όλοι, είναι φυσικό πως αρκετοί παίκτες έχουν αρχίσει να αναζητούν μεθόδους που να τους εξασφαλίζουν σταθερό προβάδισμα απέναντι στους μπουκ.

Ανεξάρτητα αν αυτό σημαίνει πως προσπαθούν να μηδενίζουν τη γκανιότα παίζοντας ταυτόχρονα σε διαφορετικές εταιρείες ή να ακολουθούν κάποια από τα πολλά συστήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω. Ακόμα και σήμερα όμως, 20 χρόνια μετά την επανάσταση του διαδικτύου στα τυχερά παιχνίδια, οι προσεγγίσεις των παικτών ποικίλλουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πω το στοίχημα δεν είναι «πυρηνική φυσική» και ο δρόμος για την επιτυχία είναι στρωμένος με μερικά απλά βήματα.

Τοποθετήστε τα στοιχήματά σας νωρίς

Όλες οι αγορές έχουν μια αρχική απόδοση, βασισμένη σε κάποια μαντεψιά των μπουκ. Ίσως επηρεασμένη από τις αποδόσεις στα μεγάλα ανταλλακτήρια (τα οποία λειτουργούν και ως opinion shaping tools) ή από αυτά που ακούγονται στην αγορά. Το πρόβλημα είναι πως αμέσως μετά από αυτό, οι πληροφορίες που συλλέγονται για τα ματς, τα δελτία τραυματιών παικτών, οι καιρικές συνθήκες, τυχόν τιμωρίες για κλειστά γήπεδα αλλά και οι ορισμοί διαιτητών (τουλάχιστον για τη δική μας Super League) μπορεί να επιφέρουν μεταβολές στις τιμές. Και να γίνει εξορθολογισμός τους. Αυτόν τον εξορθολογισμό δεν τον επιθυμούν οι καλοί παίκτες του χώρου. Θεωρητικά ούτε εσείς. Γι αυτό βεβαιωθείτε πως θα τοποθετήσετε το στοίχημά σας όσο πιο σύντομα μετά τη δημοσίευση των αγορών. Έστω και αν χρειαστεί να κάνετε διορθώσεις με συμπληρωματικά πονταρίσματα στη συνέχεια.

Αποφύγετε τα παρολί

Όπως ο διάβολος το λιβάνι που λέει και ο σοφός λαός. Είναι γνωστό πως οι μπουκ βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τα παρολί παρά από τα μονά αποδεκτά δελτία. Τα ποσοστά σοκάρουν…κατά μέσο όρο, το περιθώριο κέρδους του μπουκ από τα παρολί των παικτών είναι άνω του 30%! Ναι, καλά διαβάσατε! Για κάθε 100 ευρώ που τζιράρονται σε κουπόνια με πάνω από έναν αγώνα, τα 30+ καταλήγουν στην τσέπη της στοιχηματικής. Σε αντίθεση με τα συνδυαστικά στοιχήματα, το περιθώριο κέρδους για τις εταιρείες από τα μονά αποδεκτά είναι μόλις 5%. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για να σας αποδείξουμε ποιο είναι το σωστό για εσάς. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις προσφορών στα παρολί, δηλαδή περιορισμένες προωθητικές ενέργειες που ανεβάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ως επί τω πλείστον οι νόμιμες στοιχηματικές. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν ματς με μηδενική γκανιότα ή ενισχυμένες αποδόσεις σε συγκεκριμένα παρολί.

Ψάξτε για τις καλύτερες αποδόσεις

Μπορεί να ακουστεί τετριμμένο, όμως δεν είναι. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι περισσότεροι παίκτες θα δοκιμάσουν να ανοίξουν λογαριασμό σε πολλές εταιρείες αλλά σύντομα θα καταλήξουν να παίζουν «τυφλά» σε μία ή δύο που έχουν π.χ. καλό interface ή συνεχείς προσφορές. Όσο και αν αγαπάμε τις προσφορές δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως είναι ξεκάθαρο όργανο από-προσανατολισμού για το μέσο παίκτη. Η σωστή τακτική προβλέπει πως δεν πρέπει να αγνοούμε τις προσφορές αλλά η ουσία στο στοίχημα είναι οι αποδόσεις. Και κατά δεύτερο λόγο τα όρια πονταρίσματος. Το επόμενο βήμα είναι φυσικά να χρησιμοποιήσετε και κάποιο από τα πολλά online εργαλεία που διαβάζουν αποδόσεις και σας προσφέρουν στο πιάτο τη σελίδα με την καλύτερη απόδοση ή τη μικρότερη γκανιότα.

 

Ξοδέψτε χρόνο (και ίσως και χρήμα) για τη στοιχηματική σας ενημέρωση

Αν νομίζετε πως το να ακολουθείτε μια στήλη με smart bets ή έναν αγαπημένο σας αναλυτή, τότε σας διαβεβαιώνουμε πως αυτό δεν είναι επ ουδενί αρκετό. Οι καλύτεροι tipsters του χώρου έχουν μεν ποσοστά επιτυχίας πολύ πάνω από 50% αλλά συνήθως εξειδικεύονται σε ένα, το πολύ δύο σπορ. Ή ακόμα και σε μερικές μόνο διοργανώσεις του ίδιου σπορ. Και επειδή το μυστικό είναι να γίνεται πάντα διασπορά ρίσκου σε οποιαδήποτε τοποθέτηση χρημάτων, το σωστό είναι να μην επενδύετε τα πάντα στη γνώμη και στο ένστικτο ενός ανθρώπου. Όμως, αφού μπορεί και σεις να βρεθείτε μπερδεμένοι και χαμένοι στον πλουραλισμό στοιχηματικών αναλύσεων στο διαδίκτυο, γιατί να μην κάνετε και μια δοκιμαστική περίοδο σε κάποια σελίδα με συνδρομή; Εκεί που μπορείτε να έχετε απευθείας επαφή με τους tipsters και τα άλλα μέλη της σελίδας, να μαθαίνετε πρώτοι τα στοιχήματα που «καίνε» και να βελτιστοποιήσετε έτσι το παιχνίδι σας. Μέχρι φυσικά να γίνετε και εσείς ειδικοί και να μπορείτε να σχηματίζετε με καλύτερο τρόπο το κουπόνι σας. Δείτε περισσότερα για online στοίχημα από τη Novibet εδώ: https://www.novibet.gr/stoixima.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Δεκεμβρίου 2023
5 Δεκεμβρίου 2023