, ,

Βουλή: Άρση ασυλίας για Κοτρωνιά-Δούρου-Καλαματιανό

Η δικογραφία για τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κοτρωνιά, αφορά μηνυτήρια αναφορά για υπόθεση της περιόδου που διετέλεσε δήμαρχος Λαμίας.

12 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ομόφωνα θετικά εισηγείται στην Ολομέλεια η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου, όπως είχε άλλωστε ζητήσει και η ίδια.

Επιπλέον η Επιτροπή εισηγήθκε την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά, μετά τα αντίστοιχα εισαγγελικά αιτήματα που διαβιβάστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρείς βουλευτές ζήτησαν από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής την άρση των ασυλιών τους.

Η δικογραφία για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου αφορά μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κάτοικοι του Μάτι για σωματικές βλάβες που υπέστηκαν κατά τη φονική πυρκαγιά του 2018, την περίοδο που ήταν περιφερειάρχης.

Τι αφορούν οι δικογραφίες για Καλαματιανό και Κοτρωνιά

Η δικογραφία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό αφορά μηνυτήρια αναφορά για υπόθεση του ΕΦΚΑ, εάν και σύμφωνα με πληροφορίες , η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάνθηκε πως η υπόθεση είναι προδήλως αβάσιμη καθώς την περίοδο εκείνη ο κ. Καλαματιανός δεν υπηρετούσε στον ΕΦΚΑ. Τέλος, η δικογραφία για τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κοτρωνιά, αφορά μηνυτήρια αναφορά για υπόθεση της περιόδου που διετέλεσε δήμαρχος Λαμίας.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Δεκεμβρίου 2023