Έλεγχος φρεατίων και αγωγών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Ξεκίνησαν ήδη τις παρεμβάσεις και τον έλεγχο φρεατίων και αγωγών τα αρμόδια συνεργεία των δήμων Τρικκαίων και Καρδίτσας

23 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ξεκίνησαν ήδη τις παρεμβάσεις και τον έλεγχο φρεατίων και αγωγών τα αρμόδια συνεργεία των δήμων Τρικκαίων και Καρδίτσας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Ειδικότερα στο δήμο Τρικκαίων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έγιναν όλες οι απαραίτητες αυτοψίες και έλεγχοι, από τους μηχανικούς και αρμόδιους της ΔΕΥΑΤ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Αντικείμενό τους, το να υπάρχει άμεση γνώση, του τι απαιτείται, τι πρέπει να γίνει, πώς – και πού – θα κινηθούν τα μηχανήματα.

Επίσης, συνεργεία κυρίως της ΔΕΥΑΤ επιχειρούν δίπλα από την περιφερειακή οδό και σε άλλα σημεία. Αντικείμενό τους, η διάνοιξη αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, καθώς και κεντρικότερων αγωγών που καταλήγουν στον βασικό ταμιευτήρα.

Όπως διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, οι ίδιες παρεμβάσεις, με το ίδιο αντικείμενο θα γίνουν σε όλες τις περιοχές που υπέστησαν τα μεγαλύτερα πλήγματα από τον Daniel εντός της πόλης των Τρικάλων. Και σε αυτές τις περιοχές οι παρεμβάσεις ξεκινούν άμεσα.

Στο δήμο Καρδίτσας σε εξέλιξη είναι και εκεί ανάλογες παρεμβάσεις των συνεργείων, όπου κυρίως γίνεται αυτοψία και έλεγχος σημείων που παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από βροχή, τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας , Βασίλης Τσιάκος πώς δίνεται μεγάλη βαρύτητα και έμφαση στο αποχετευτικό.

«Είμαστε σε εγρήγορση για τη λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων» δήλωσε.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Απριλίου 2024