Εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία στην Ορεινή Ναυπακτία από αστυνομικούς της Φωκίδας

669 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ευπαλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας

8 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (Ορεινή Ναυπακτία).

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, από κοινού με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και ο χώρος της φυτείας τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Πρωινές ώρες χθες (07-09-2023), πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος  Άμφισσας – Δελφών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 669 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και (1,50) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν,
  • πρόχειρο αυτοσχέδιο κατάλυμα,
  • διάφορα είδη ατομικής υγιεινής, που βρέθηκαν εντός του καταλύματος,
  • διάφορα λάστιχα ποτίσματος.

Σημειώνεται ότι, η συγκομιδή των ανωτέρω δενδρυλλίων εκτιμάται ότι θα επέφερε περίπου 300 κιλά κάνναβης και το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται στις 400.000 περίπου ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας.

Οι δράσεις και οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Νοεμβρίου 2023