Ερντογάν σε Μασκ: Έλα να φτιάξεις εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Ο Μασκ πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Καλιφόρνια σήμερα Δευτέρα

18 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Β Δ

Την είδηση μετέδωσε το Anadolu, σύμφωνα με το οποίο ο Μασκ ανέφερε στον τούρκο πρόεδρο ότι προμηθευτές από τη χώρα συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων χωρών για το επόμενο εργοστάσιό της.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ο Ερντογάν είπε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και το Starlink, το δορυφορικό διαδικτυακό εγχείρημα της SpaceX του Μασκ, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Από την πλευρά του ο Μασκ είπε ότι η SpaceX επιθυμεί να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια ώστε να προσφέρει δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία.

Ακόμη, με βάση πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν κάλεσε τον Μασκ να παρευρεθεί στο τουρκικό φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι ο Μασκ αποδέχθηκε την πρόταση.

Ο Μασκ πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Καλιφόρνια σήμερα Δευτέρα.

Ο Μασκ ανέβασε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Tesla εξέφρασε τον Αύγουστο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Οκτωβρίου 2023