, ,

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με συμμετοχή σε δωρεάν προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης

Γιατί όταν γνωρίζουμε περισσότερα, μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα.

30 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Newsroom

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (World Heart Federation – WHF) να γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η φετινή καμπάνια της WHF είναι “Use Heart, Know Heart”.

«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ»

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για την καρδιαγγειακή σας νόσο είναι μέσω των εξειδικευμένων προγραμμάτων ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ που παρέχουν εκπαίδευση και άσκηση.

Η Δρ. Γαρυφαλλιά Πέπερα συμμετείχε μέσω του International Council of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation (ICCPR) σε Παγκόσμια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Canadian Journal of Cardiology» σχετικά με τα εμπόδια Καρδιακής Αποκατάστασης.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 ασθενείς από 16 χώρες (στις έξι περιφέρειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).

Στην Ευρώπη οι γυναίκες ανέφεραν ως κύρια εμπόδια το ότι δυσκολεύονται με την απόσταση προκειμένου να φτάσουν στους χώρους διεξαγωγής των προγραμμάτων ή ότι δεν γνωρίζουν για τα προγράμματα Καρδιακής Αποκατάστασης. 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα εμπόδια αυτά το Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας θέτει ως στόχο να υπερνικήσει τα εμπόδια και να αυξήσει τις συμμετοχές και τη συμμόρφωση στα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης. (Women’s Cardiac Rehabilitation Barriers: Results of the International Council of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation’s First Global Assessment)

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ

στα προγράμματα ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (με επίκεντρο την εξατομικευμένη επιβλεπόμενη άσκηση και δυνατότητα Τηλεαποκατάστασης).

Ένα πρόγραμμα για ασθενείς με Στεφανιαία Νόσο, στη Λαμία, Δωρεάν.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Υπεύθυνη προγράμματος:

Δρ Γαρυφαλλιά Πέπερα – Καλατζή

Επίκουρη Καθηγήτρια Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας

 

Επικοινωνία:

Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης ( Clinical Exercise Physiology and Rehabilitation Laboratory )

Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λαμία

email: gpepera@uth.gr, τηλ. 2231060207 (Γαρυφαλλιά Πέπερα – Καλατζή)

email: varsamoantoniou@uth.gr, τηλ. 6944635309 (Βαρσάμω Αντωνίου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Δεκεμβρίου 2023
8 Δεκεμβρίου 2023