«Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία»

Πρόσκληση συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκδοχή του εκπαιδευτικού προγράμματος για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

5 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις προσκαλούν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκδοχή του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία».

Το πρόγραμμα, παράλληλα με τη διά ζώσης εκδοχή του, προσαρμόζεται στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου και στοχεύει στην εξοικείωση των νέων με την τέχνη του λυρικού θεάτρου μέσα από την περιήγησή τους σε μια νέα συναρπαστική ψηφιακή πλατφόρμα με τον τίτλο Opera Box, ειδικά σχεδιασμένη για τους εκπαιδευτικούς στόχους της δράσης.

Επιπλέον, κινηματογραφεί την παράσταση Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος και τη φέρνει στους συμμετέχοντες μέσω της ίδιας πλατφόρμας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Νοεμβρίου 2023