Ισοπαλία της Λαμίας στα ΔΑΚ με τον ΟΦΗ

Λαμία - ΟΦΗ 2-2: Διπλή ισοφάριση από τους γηπεδούχους

16 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Newsroom

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δυο φορές, αλλά η μαχητική Λαμία ισοφάρισε δις και τελικά πήρε άξια τον βαθμό εναντίον των Κρητικών σε παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο θέαμα και γκολ, Λαμία και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στο «Αθανάσιος Διάκος», με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν εις διπλούν τους φιλοξενούμενος.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Λαμία παρατάχθηκε σε 3-5-2 με τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, τους Κορνέζος, Τζανετόπουλο, Πάβλοβετς στην τριάδα της άμυνας και τους Σαραμαντά με Σιμόν ως φουλ μπακ. Στον άξονα αγωνίστηκε ο Στάνκο με τους Νούνιες και Σλίβκα ενώ στην επίθεση ήταν μαζί ο Τσιλούλης με τον Καρλίτος.

Από την άλλη ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Σωτηρίου στα καρέ, έχοντας τον Βούρο με τους Καρώ και Πασαλίδη στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Θοράρινσον με τον Λάρσον ως φουλ μπακ. Ο Μεγιάδο με τον Γκαγιέγος και τον Μπάκιτς μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή, έχοντας τον Τοράλ μπροστά τους. Ο Ντίκο βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Μεγάλο λάθος του Πάβλοβετς και 0-1 ο Ντίκο

Αν και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να επιτεθούν και να πιέσουν, η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν του 6ου λεπτού όταν ο Μπάκιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Κοσέλεφ.

Τελικά οι Κρητικοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νουά Ντίκο στο 26ο λεπτό. Η μπαλιά του Μεγιάδο στην πλάτη της άμυνας, βρήκε τον έμπειρο φορ, ο Πάβλοβετς προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στον Κοσέλεφ αλλά ο Ντίκο πρόλαβε να την τσιμπήσει για το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης, στο 30ο λεπτό έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας, αυτή τη φορά του Τζανετόπουλου, πάτησε στην περιοχή αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Κοσέλεφ.

Από μία μεγάλη ευκαιρία και η «ψυχρολουσία» με τον τραυματισμό του Σαραμαντά

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία ήρθε στο 37′. Ο Καρλίτος εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους αλλά ο Τσιλούλης δεν κατάφερε να την βρει όπως θα ήθελε για να την στείλει στα δίχτυα καθώς ήταν μπροστά σε κενή εστία.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 40′, όταν ο Κορνέζος δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα, η κεφαλιά του την έστειλε προς τα πίσω στον Λάρσον που ήταν στην περιοχή της Λαμίας, εκείνος τη γύρισε στον Τοράλ αλλά ο Κοσέλεφ τον νίκησε σε τετ-α-τετ.

Βέβαια λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, άπαντες… πάγωσαν όταν ο Γιώργος Σαραμαντάς πάτησε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και έτσι αποχώρησε από το παιχνίδι έντονους πόνους στο πόδι ενώ οι εκφράσεις του έδειχναν ότι κάτι σοβαρό έχει πάθει.

Ισοφάριση με το… καλημέρα και ξανά προβάδισμα του ΟΦΗ με Γκαγιέγος

Η Λαμία μπήκε διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς πέρα από την αναγκαστική αλλαγή του Σαραμαντά, ο Βόκολος έβγαλε τον Πάβλοβετς για να ρίξει στο ματς τον Τόσιτς. Έτσι, από 3-5-2, άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1. Οι Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Σιμόν στην τετράδα της άμυνας, τους Νούνιες και Στάνκο στη μεσαία γραμμή έχοντας μπροστά τους τον Σλίβκα ενώ ο Τσιλούλης με τον Σέρβο εξτρέμ στα δύο άκρα, έχοντας τον Καρλίτο στην κορυφή.

Λίγα δευτερόλεπτα από όταν άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, η Λαμία κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την ισοφάριση. Συγκεκριμένα ο Καρλίτος πήρε την μπάλα, έκανε την κάθετη μπαλιά στον Τσιλούλη και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

Αυτογκόλ του Καρώ και… ροντέο

Όσο κυλούσε ο χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι υπέρ του και στο 67′, έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη των Κρητικών, ο Γκαγιέγος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε την προσποίηση και με τη βοήθεια της κόντρας στον Κορνέζο, έκανε το 1-2.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά… αποθέματα και αρχικά στο 73′ είχαν σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Καρλίτος βρήκε τον Βασιλαντωνόπουλο, εκείνος έκανε το γύρισμα αλλά το πλασέ του Τόσιτς σταμάτησε στα σώματα. Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καρώ βρήκε την μπάλα και άθελά του, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2.

Η Λαμία πίεσε αρκετά στη συνέχεια, προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή αλλά παρά τις σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή, η άμυνα των Κρητικών απομάκρυνε κάθε κίνδυνο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω για τις δύο ομάδες, γεμίζοντας με σέντρες την αντίπαλη περιοχή.

Οι Κρητικοί είχαν μία πολύ σημαντική ευκαιρία στο 90+7′ όταν ο Αμπάντα βρήκε στην περιοχή τον Νέιρα, εκείνος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια. Τελικά το 2-2 έμεινε μέχρι το τελευταία σφύριγμα και οι δύο ομάδες έμειναν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Απριλίου 2024