Καταγγέλλουν «ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού» στο Βόλο

Κακοκαιρία Daniel: Ένταση έξω από το δημαρχείο Βόλου με αγανακτισμένους κατοίκους

8 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Κακοκαιρία Daniel: Ένταση έξω από το δημαρχείο Βόλου με αγανακτισμένους κατοίκους

Η απόγνωση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία δίνει πια τη θέση της στην οργή – Καταγγέλλουν «ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού» στο Βόλο

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το δημαρχείο Βόλου, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αγανακτισμένοι πολίτες, που ζουν χωρίς νερό και ρεύμα εδώ και μέρες μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel, διαπληκτίστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια.

Οι πολίτες ζητούσαν απαντήσεις για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, καταγγέλλοντας πως η Πολιτεία τούς άφησε μόνους.

Νερό με το δελτίο στο Βόλο

Για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και για συγκεκριμένα τμήματα της πόλης ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης η σταδιακή υδροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Το δίκτυο υδροδότησης στον Δήμο Βόλου έχει υποστεί ολική καταστροφή και δεν αποκλείεται να χρειαστεί ακόμη και μήνα για να αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, την Πέμπτη μετά τις έξι το απόγευμα και έως τις δέκα το βράδυ, για λίγες ώρες δόθηκε νερό στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς κάτω από τη Γιάννη Δήμου και μέχρι την Αργοναυτών και από το ύψος του Αναύρου έως τον Κραυσίδωνα, καθώς και σε τμήμα της Νέας Ιωνίας, κάτω από τη Μαιάνδρου.

Καθημερινά, όπως ενημέρωσε, θα υπάρχει υδροδότηση για λίγες ώρες ανά περιοχές, με το πρόγραμμα να ανακοινώνεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ σε ημερήσια βάση.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Νοεμβρίου 2023
28 Νοεμβρίου 2023