,

Λαμία: Το πρόγραμμά του συνδυασμού του, παρουσίασε ο Θύμιος Καραΐσκος

 «Λαμία Περήφανη Πόλη»

21 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στο Δημοτικό θέατρο της Λαμίας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», από τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο πρώην Υπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, παλιοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, ενώ τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος Διονύσης Χατζηδάκης.

Ο Θύμιος Καραΐσκος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη προς τον συνδυασμό του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής του Συνδυασμού αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλέγμα έργων και παρεμβάσεων που υλοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή.

«Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και η ανάδειξη του χώρου των Θερμοπυλών, οι βιοκλιματικές αναπλάσεις και οι παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος, τα οδικά έργα βελτίωσης της ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας, οι κοινωνικές, αθλητικές κι εκπαιδευτικές υποδομές, δεν είναι παρά οι ψηφίδες που θα δημιουργήσουν τη μεγάλη εικόνα, μόλις κάθε μια από αυτές μπει στη θέση της. Η ανάπτυξη είναι σαν μια μηχανή. Χρειάζεται να μπουν όλα τα γρανάζια στη θέση τους προκειμένου να δουλέψει πιο γρήγορα και να φέρει αποτελέσματα. Αυτό κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Σχεδιάσαμε, δημιουργήσαμε και δρομολογήσαμε τις υποδομές που θα επιτρέψουν στη Λαμία να γίνει ο Δήμος που οραματιζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Θύμιος Καραΐσκος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λαμιέων παρουσίασε το πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια τονίζοντας πως τα έργα και οι δράσεις που προγραμματίζονται αφορούν τόσο σε έργα-πνοής για την πόλη, όσο και σε στρατηγικής σημασίας υποδομές οι οποίες θα δημιουργήσουν συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για περεταίρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο. Πρόσθεσε επίσης πως έχουν ήδη διασφαλιστεί οι πόροι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου ο Δήμος της Λαμίας να προχωρήσει στη γρήγορη υλοποίηση των έργων.

Μεταξύ των πλέον κρίσιμων έργων υποδομών, που η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει για την περίοδο 2024-2028, είναι :

  • Η ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Αλαμάνας και το νέο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης
  • Η ανάπλαση του λόγου του Αγίου Λουκά και των τριών κεντρικών πλατειών Διάκου, Ελευθερίας, Λαού
  • Η νέα Δημοτική Αγορά
  • Το διαδημοτική πάρκο Ζωοφιλίας
  • Το νέο αποχετευτικό δίκτυο στην κοιλάδα του Σπερχειού
  • Η κατασκευή ενός σύγχρονου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων
  • Η αποπεράτωση του Σταδίου Καμαρίτσας

Ο Δήμαρχος Λαμιέων αναφέρθηκε στην δημόσια καταγγελία που έκανε, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Παπαϊωάννου να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος

«Από την επόμενη κιόλας ώρα που έβαλα μπροστά από την όποια φιλία και γνωριμία το συμφέρον του τόπου, δέχθηκα αυτόν τον ανηλεή και ανήθικο πόλεμο. Δεν φοβήθηκα. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να ενδώσω. Ακόμη και όταν οι απειλές απευθύνονταν στην οικογένειά μου, δεν σκέφτηκα να κάνω πίσω. Με απόλυτη διακριτικότητα απευθύνθηκα στις αρμόδιες αρχές και στη Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Θύμιος Καραϊσκος, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Παπαϊωάννου έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο στον Λαμιακό λαό, όταν σε απευθείας μετάδοση εξαπέλυσε χυδαίες ύβρεις εναντίον του.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θύμιος Καραΐσκος απηύθυνε ένα κάλεσμα συστράτευσης προς όλους του δημότες:

«Στις 8 Οκτωβρίου στέλνουμε πίσω, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους νομίζουν πως με το χρήμα και την εξουσία τους μπορούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις. Σε όσους νομίζουν πως πόλεις όπως η Λαμία θα μετατραπούν σε μαγαζιά και οι κάτοικοί της σε υπαλλήλους ενός μεγάλου αφεντικού. Η Λαμία ήταν, είναι και θα παραμείνει περήφανη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Δεκεμβρίου 2023